Karateka simleuani au efectuat un stagiu de pregatire in Grecia

Magazin Salajean 30 august 2011 0

Mult asteptatul stagiu de karate de pe litoralul Marii Egee a avut loc in perioada saptamana trecuta, Panteleimonas (Leptokaria), de pe Riviera Olimpica, iar delegatia ANAK a numarat nu mai putin de 40 de sportivi, instructori si antrenori, ba chiar si cativa parinti mai grjulii cu odraslele lor.

Antrenamentele au fost sustinute sub directa indrumare a presedintelui ANAK, sensey Duta Viorel – 5 DAN. Cele de dimineata, in special, erau adevarata terapie, fiindca incepeau la ora 6, direct pe plaja si se terminau la rasaritul soarelui, in jur de ora 7, iar cele de seara aveau loc in baza sportiva din tabara.

Si cum Grecia este o tara incarcata de istorie si obiective turistice nu am ratat ocazia de a vizita manastirile de la Meteora, ceva impozant si cred ca unic in lume. De asemenea, am fost in croaziera in insula Skiatos, unde am avut ocazia sa ne bronzam pe plaja de la Cucunaries, una dintre cele mai frumoase plaje din Europa, deosebita pentru nisipul foarte fin, dar mai ales pentru pinii imensi care o umbresc. Iar la intoarcere am fost impresionati de spectacolul oferit de delfinii care ne-au insotit pret de cativa kilometri, facand adevarate acrobatii in jurul vapoarelor.

O alta atractie deosebita mai ales pentru cei mai mici, dar nu numai, a fost vizita la Waterland, unde copiii s-au bucurat de toate dotarile unui parc acvatic deosebit in care cele sase ore au devenit insuficiente pentru toate atractiile din parc.

Si pentru ca eram foarte aproape de Muntele Olimp nu am ratat nici vizita la Cetatea Platamonas, din imediata apropiere a statiunii, un punct de aparare strategic construit cu maiestrie si impresionant ca spatiu si functionalitate.

Am revenit in tara cu gandul la marea, plaja si soarele carora le vom duce dorul pana anul viitor.

De ieri am inceput un seminar de sapte zile in Statiunea Balvanyos, la invitatia prietenilor nostri din Covasna, actiune ce coincide si cu zilele orasului Covasna, unde vom sustine si un program demonstrativ. Iar cand ne vom intoarce vom incepe un nou sezon de pregatire, un sezon de concursuri in care ne dorim sa fructificam tot ceea ce sportivii nostri au acumulat de-a lungul stagiilor, seminariilor, schimburilor de experienta care le-au fost oferite.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »