Karateka de la CS Dani-San au strălucit la „Naţionalele” de la Târgu Secuiesc

O delegaţie formată din zece sportivi ai clubului CS Dani-San Zalău au participat la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Karate-Do, desfăşurat în perioada 11 – 13 octombrie, la Târgu Secuiesc.  Evoluţia sportivilor pregătiţi de Dan Chiş a fost foarte bună, aceştia cucerind nu mai puţin de 12 medalii de aur, 5 de argint şi 4 de bronz.

Mihail Chiş a urcat de patru ori pe podiumul de la Târgu Secuiesc, intrând de trei ori în posesia medaliei de aur şi o dată în a celei de bronz. O evoluţie foarte bună a avut şi Darius Goron, triplu medaliat cu aur la acest eveniment. Andrei Chiş a cucerit două medalii de aur şi una de argint. Campioni naţionali au mai devenit Samuel Benţa, Andrei Creţ şi Gal Levente. Erik Sava a devenit dublu vicecampion naţional, iar David Almăşan a obţinut o medalie de argint şi una de bronz. Din delegaţia zălăuană a mai făcut parte Darius Hegheduş, care nu a prins una dintre cele mai bune zile la acest concurs.

„De departe cele mai grele meciuri le-a avut Mihail Chiş, Darius Goron şi Andrei Chiş, dar nici ceilalţi nu au avut parte de meciuri uşoare. Doar stăpânirea de sine, analiza pragmatică şi reacţia promptă la indicaţiile antrenorului te pot ajuta să treci cu brio peste secundele „de foc” din finalul partidei, când sportivul care este în avantaj este asaltat de tehnici în viteză din toate direcţiile pentru a-i „sparge” apărarea şi a reface diferenţa de pe tabela de marcaj. Au fost meciuri care m-au făcut să trăiesc la intensitate maximă alături de sportivii mei atât momentele deficile, cât şi bucuria victoriei”, a declarat antrenorul Dan Chiş.

Scopul competiţiei de la Târgu Secuiesc a fost şi alcătuirea lotului naţional care va participa în perioada 1 – 3 noiembrie la Campionatul European de la Skopje, Macedonia.

CS Dani-San Zalău organizează sâmbătă, la ora 13, în sala de sport a Şcolii Generale „Corneliu Coposu” ediţia a III-a a Cupei care-i poartă numele.

Leave a Comment