Karate-Cupa Şimleului ediția a XX-a

Sala de sport “Măgura” a orașului Șimleu Silvaniei a fost gazda celei dea XX-a ediție a tradiționalei competiții de Karate Shotokan “CUPA ŞIMLEULUI”, un eveniment devenit tradiție și mult aşteptat de şimleuani!
Organizatorii concursului sunt C.S.Omega și Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei în colaborare cu D.J.T.S. Sălaj și cu sprijinul Primăriei din Șimleu Silavaniei.
Acest eveniment a reunit aproape 150 de karateka din județele Maramureș, Bihor, Satu Mare și Sălaj, care s-au întrecut în probe de kumite individual, secțiunile W.K.F. și Shobu Ippon, atât la categoria speranțe (începători), cât și la consacrați (avansați).
A fost un regal de Karate care a durat în jur de 7 ore dar la care a domnit fair-play-ul și spiritul marțial, cu un public numeros dar civilizat și răbdător, care a încurajat toți sportivii și le-a răsplătit cu aplauze evoluția de pe tatami.
În deschidere, după intonarea Imnului României, primarul orașului Șimleu Silvaniei, ing. Septimiu Ţurcaş, care a ținut să fie alături de noi la acest eveniment, a încurajat sportivii, le-a urat succes și i-a felicitat pentru entuziasmul cu care se prezintă la astfel de acțiuni și pentru faptul că practică acest sport.
La final gazdele au răsplătit efortul competitorilor cu trofee, medalii și diplome, oferite în cadru festiv spre marea satisfacție mai ales a celor mai mici participanți.
Echipa sălăjeană a aliniat la start 40 de karateka de la Clubul Copiilor și C.S. Omega din Șimleu Silvaniei și de la C.S. Coste din Jibou, care au evoluat foarte bine și care până la finele competiției au obținut 8 medalii de aur, 12 de argint și 19 de bronz. Un palmares impresionant având în vedere că o parte din concurenți se aflau la primul contact cu un asemenea concurs .
S-au remarcat printr-o prestație deosebită următorii: Toma Medeea, Brăiloiu Sabina, Croitoru Cezar, Balog Răul, Cosma David (2), Ilinca Marius (2), care au obținut locuri I, dar și Iacobhazi Teodora, Kulcsar Hunor, Corbeanu Cătălin, Bakai Patrik, Pasca Antonio, Mandel Krisztian, Cionca Gabriel, Bal Matei, Chereces Marius și Gal Nicolae(3), care au obținut locuri II.
Au arbitrat fără reproș: Takacs Mihaly, Demyen Geza, Herțeg Ioana, Petruț Daniel, Coste Călin, Mihalcea Stelian, Szentgyorgyi Silvia, Ardelean Mihai și Radu Paula, această din urmă fiind delegată de către Federația Română de Karate să arbitreze și la Campionatul Mondial de Karate Shotokan da la Istanbul, la care vom participa la finele acestei săptămâni. Au supervizat competiția sensei Duță Viorel, președintele A.N.A.K. și subsemnatul în calitate de gazdă și de președinte al Comisiei de Arbitraj.
Felicit sincer întreg lotul sălăjean și același timp țin să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi!
Prof. Pop Gheorghe

Leave a Comment