Jucatori sub 21 de ani in loc de juniori

Magazin Salajean 18 mai 2010 0

Jucatori sub 21 de ani in loc de juniori

Comitetul de Urgenta la Federatiei Romane de Fotbal, compus din Mircea Sandu (presedinte), Dumitru Dragomir (prim-vicepresedinte) si Vasile Avram (vicepresedinte) a decis modificarea modului de utilizare a juniorilor la Liga a II-a si a III-a. Astfel, incepand din sezonul viitor (2010 – 2011) echipele din Liga a II-a si Liga a III-a nu vor mai fi obligate sa foloseasca juniori pe durata unui meci, ci doar jucatori sub 21 de ani.

In Liga a II-a, unde Salajul o are ca reprezentanta pe FC Silvania Simleu Silvaniei, echipele sunt obligate sa foloseasca pe toata durata jocurilor de campionat, cel putin doi jucatori sub 21 de ani. La Liga a III-a, esalon in care activeaza si FC Zalau (in Seria a VI-a), echipele vor fi obligate sa foloseasca pe toata durata unui meci cel putin trei jucatori sub 21 de ani. Daca unul sau mai multi jucatori sub 21 de ani sunt eliminati, indiferent la care din cele doua ligi, echipa in cauza nu este obligata sa introduca in teren un alt jucator sub 21 de ani.

Presedintele echipei FC Silvania, Ioan Gurzau, a declarat ca si el a fost unul dintre cei care au propus aceasta modificare. A fost una dintre propunerile facute de mine. Am vrut sa nu mai existe atatea probleme cu juniorii care sunt la loturile nationale, din cauza carora s-au amanat atatea meciuri. Prin aceasta schimbare, federatia ajuta cluburile, care se pot baza in continuare pe jucatorii care termina junioratul.

Pana acum noi le faceam contracte si juniorilor, iar dupa terminarea perioadei de juniorat nu mai evoluau, a declarat Ioan Gurzau. Si presedintele Ioan Morar a afirmat ca modificarea facuta este benefica pentru toate echipele. Eu spun ca este o chestie benefica pentru toate echipele, dar mai ales pentru jucatorii care termina peri-oada de juniorat. Sansele lor vor fi acum mult mai mari sa evolueze in continuare la echipele de seniori, mai ales daca sunt jucatori talentati, a declarat presedintele zalauan.

Comitetul de Urgenta al FRF a mai hotarat modificarea art. 14.2 din RSTJF. Astfel, cu sase luni inainte de terminarea perioadei de juniorat, jucatorul este obligat sa incheie un contract cu clubul la care este legitimat cu titlu definitiv, pe o durata de minim trei ani, numai in situatia in care clubul ii propune sa semneze un contract si ii garanteaza un venit minim lunar astfel: cluburile din Liga I sunt obligate sa asigure jucatorului un venit lunat de 1.500 de lei, echipele din Liga a II-a, de 1.000 de lei, iar echipele din Liga a III-a de 700 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »