Jibouanul Aurel Tarziu, dublu campion national la radioamatorism

Magazin Salajean 17 august 2011 0

Jibouanul Aurel Tarziu, dublu campion national la radioamatorism

Devenit in urma cu doi in premiera campion national la radioamatorism, jibouanul Aurel Tarziu a obtinut in acest an doua titluri de campion national. Cele doua rezultate de exceptie au fost obtinute la Simpozionul National de Cercetare Tehnica, desfasurat la Baia Mare.

Cele doua lucrari cu care radioamatoristul salajean a reusit sa devina dublu campion national sunt Amplificator Liniar Automat de 1.000 W si Alimentator Automat de 3.300 W.

Avand in vedere rezultatele obtinute de-a lungul timpului, Aurel Tarziu, care are indicativul yo5oca, a fost numit maestru emerit al sportului.

Jibouanul a fost atras de radioamatorism inca din tinerete, ascultand vocile altor radioamatoristi la un radio improvizat chiar de el.

Aurel Tarziu a tinut sa explice ce inseamna cu adevarat radioamatorismul. Intr-un colt din locuinta mea se afla toata aparatura. Doar cativa metri patrati, de multe ori lipsit de confort, un spatiu in care nimeni nu are voie sa patrunda decat cu acceptul meu. Este locul unde devii cu adevarat altcineva si ai toate motivele sa te simti un adevarat stapan. Ai ocazia sa vorbesti la celalalt capat al Pamantului. Poate fi medic, avocat, tehnician, sofer, ba chiar printi, regi si imparati adevarati, te tutuiesti cu ei si comunici intr-un mod in care, chiar apropiati ai acestora, nu-si pot permite.

Pe langa faptul ca pot comunica cu persoane din orice colt al Pamantului, radioamatoristii participa la diferite concursuri nationale, cum a fost si cel de la Baia Mare, dar si internationale. Recordurile lor sunt destul de bune, unele chiar peste cele ale profesionistilor.

Aurel Tarziu a tinut sa multumeasca la final celor care l-au sprijinit in realizarea acestor performante, Clubului Sportiv Municipal Zalau, domnului Daniel Moga, Dumitru Butcovan (YO5DAE), Dan Vladimir (YO5PDF) si, nu in ultimul rand, regretatului Ilea Ioan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »