Iulia Cliţan şi Marc Crecan au devenit campioni europeni

Sportivii de la CS Terra Kid Zalău au avut un final de an foarte încărcat. După ce au obţinut nu mai puţin de opt medalii la Campionatul Mondial de karate fudokan şi Cupa Mondială, ambele desfăşurate în Cehia, o parte dintre karateka de la CS Terra Kid Zalău au participat la finele săptămânii trecute şi la Campionatul European de karate tradiţional, desfăşurat la Belgrad (Serbia). Cei mai valoroşi trei sportivi de la clubul zălăuan, Călin Marincaş, care este şi instructorul clubului, Iulia Cliţan şi Marc Crecan au avut o comportare bună la competiţia din Serbia.

Devenit dublu campion mondial în Cehia, Marc Crecan s-a prezentat onorabil şi la Begrad, câştigând două medalii de aur, în probele de kata echipe şi enbu mixt. Zălăuanul a mai urcat de două ori pe podium, câştigând medalia de argint în proba de enbu mixt şi bonz la fuku-go, iar la kata individual s-a situat pe locul patru.
Iulia Cliţan a urcat de două ori pe podium la Campionatul Modial, obţinând două medalii de bronz, iar la Campionatul European de la Belgrad a avut o comportare şi mai bună. Sportiva de la CS Terra Kid Zalău a devenit campioană europeană în proba de enbu, iar la cata individual şi fuku-go a obţinut două medalii de argint. Fiica preşedintelui Remus Cliţan a urcat pe podium şi în proba de kumite individual, unde a fost medaliată cu bronz.
Instructorul clubului, Călin Marincaş a devenit triplu vicecampion european, fiind medaliat cu argint în probele de kata echipe, kumite individual şi enbu mixt, iar în proba de kata individual a ocupat locul patru.
Pentru sportivii de la CS Terra Kid Zalău a fost ultima competiţie din acest an, iar în urma rezultatelor obţinute la Campionatul Mondial şi Campionatul European, cei trei karateka au şanse foarte mari să se afle în clasamentul celor mai buni zece sportivi din Sălaj. Pentru Călin Marincaş ar putea fi un nou an în care acesta va fi numit chiar cel mai bun sportiv al judeţului.

 

Leave a Comment