Ioana Dan, vicecampioana mondiala la alergare montana

Magazin Salajean 13 septembrie 2011 0

Ioana Dan, vicecampioana mondiala la alergare montana

Sportiva pregatita de Andrei Radu Rus si Nicolae Radu Rus a reusit cea mai buna performanta din ultimii ani pentru atletismul salajean

Atleta de la Clubul Sportiv Scolar Zalau a facut parte din delegatia Romaniei care a participat duminica la cea de-a XXVII-a editie a Campionatului Mondial de alergare montana, desfasurata in acest an la Tirana, in Albania. Prezenta pentru a doua oara la o competitie internationala, prima fiind Campionatul European de juniori, Ioana Dan a facut o cursa foarte buna, clasandu-se pe pozitia a VIII-a la individual si devenind vicecampioana mondiala cu echipa Romaniei.

Locul intai la individual a fost ocupat de o atleta din Slovacia, urmata pe podium de o turcoaica si de romanca Denisa Dragomir, sportiva legitimata la CS Campulung Muscel. Cea de-a III-a componenta a echipei de junioare a Romaniei, Laura Popescu, de la CS Pandurii Targu Jiu, s-a clasat pe locul 14.

Locul intai in proba pe echipe a fost ocupat de Turcia, iar pe ultima treapta a podiumului a urcat echipa Sloveniei.

Medalia de argint obtinuta de Ioana Dan la Campionatul Mondial de alergare montana de la Tirana este cea mai buna performanta din ultimii ani pentru atletismul salajean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »