Ioan Onicas, la primul meci ca observator

Magazin Salajean 19 august 2011 0

Ioan Onicas, la primul meci ca observator

Dupa 24 de ani ca arbitru, din care 20 a oficiat in esaloanele superioare, iar 15 numai in Liga I, fostul tusier Ioan Onicas va debuta in aceasta dupa-amiaza intr-o noua cariera, cea de observator. Fostul arbitru salajean a sustinut in urma cu trei saptamani un examen pentru a putea deveni observator, examen la care a fost admis, avand astfel dreptul de a asista ca observator de arbitri la partidele din Liga a II-a si Liga a III-a. Atat pentru Liga a II-a si a III-a, cat si pentru Liga I exista limite de varsta: 45 – 65 de ani la Liga I, 42 – 65 de ani la Liga a II-a si a III-a. Cum Ioan Onicas va implini in aceasta iarna 43 de ani, nu a putut sustine decat examentul pentru a putea deveni observator in Liga a II-a si a III-a, fiind nevoit sa mai astepte trei ani pentru observa in primul esalon.

Meciul in care Onicas va debuta ca observator va avea loc la Dej, intre Unirea din localitate si Avantul Reghin, partida contand pentru prima etapa din Seria a VI-a a Ligii a III-a. Partida va fi oficiata de o brigada din Maramures, avandu-l la centru pe Adrian Suta, ajutat la cele doua linii de Romeo Maghiar si Ionut Sava. Observator de joc a fost delegat tot un baimarean, Cristian Vasc.

In cei 24 de ani de arbitraj, Ioan Onicas a oficiat la linie peste 500 de meciuri, din care 275 de partide doar in primul esalon.

Jibouanul Dinu Lucaciu a fost delegat si el ca observator de arbitri, insa in Seria a V-a, la meciul dintre Unirea Valea lui Mihai si Jiul Petrosani.

In etapa inaugurala din Liga a III-a au fost delegati si arbitrii Demian Ciprian si Vlad Filip, cei doi urmand sa oficieze la meciul de maine, dintre Olimpia Satu Mare si FCM II Targu Mures. Demian va arbitra la centru, in timp ce Filip va oficia la prima linie.

Nici in Liga a II-a nu lipsesc arbitrii salajeni. Asistentul Gabriel Barjac a fost delegat la partida dintre FC Timisoara si FC Bihor, iar Tunyogi Ferenc va arbitra tot la tusa meciul dintre FC Olt si ALRO Slatina.

Presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal, Dan Costin, a fost delegat ca observator de joc tot in Seria a II-a a Ligii a II-a, la jocul dintre UTA Arad si Juventus Bucuresti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »