Ioan Morar, presedinte FC Zalau: Daca echipa nu promova, nici nu vroiam sa mai aud de fotbal

Magazin Salajean 5 iunie 2008 0

Ioan Morar, presedinte FC Zalau:  Daca echipa nu promova, nici nu vroiam sa mai aud de fotbal

Presedintele echipei FC Zalau a investit numai in ultimul sezon, aproape 200.000 de lei pentru toate sectiile de la club, insa, dupa meciul de baraj, a afirmat ca ar fi renuntat la tot ce inseamna fotbal daca echipa nu ar fi promovat nici in acest an in Liga a III-a.

Una dintre persoanele care au avut cele mai mari emotii la meciul de baraj, pe care FC Zalau l-a castigat cu scorul de 1 – 0 in dauna echipei Spicul Mocira, a fost presedintele Ioan Morar. Acesta a spus, chiar si inaintea partidei, ca meciul nu va fi prea usor pentru echipa sa. Daca FC Zalau nu ar fi promovat, patronul Ioan Morar renunta la tot ce inseamna fotbal. Acum, ca si-a indeplinit obiectivul, presedintele zalauan are planuri mari pentru viitor, spunand ca vrea ca echipa pe care o conduce sa se obisnuiasca in primul an cu Liga a III-a, iar in sezonul 2009 – 2010 sa incerce promovarea in al doilea esalon fotbalistic al tarii.

Reporter: Ce parere aveti despre meciul de baraj?

Ioan Morar: Nu a fost un meci usor, chiar daca toata lumea spunea inainte de meci ca Spicul Mocira este o echipa de batut. A avut in componenta jucatori cu experienta, care au evoluat in esaloanele superioare. Am urmarit doua meciuri de-ale lor in campionatul maramuresean si a fost o diferenta foarte mare intre cele doua partide si cea de la baraj. Fiecare echipa se mobilizeaza pentru meciul de baraj.

Rep: Ce veti face pana la inceputul sezonului?

I.M: Baietii vor merge intr-o mica vacanta, iar eu voi pleca la Campionatul European de fotbal. Dupa 25 iunie o sa revin si o sa reluam discutiile cu cei din conducere si cu autoritatile locale si judetene.

Rep: Cum credeti ca va evolua echipa in Liga a III-a?

I.M: Cu lotul pe care il avem la ora actuala, eu spun ca ne vom mentine in Liga a III-a. Vrem insa sa imbunatatim lotul cu 3 – 4 jucatori pentru a avea o echipa buna. Anul acesta vom tatona terenul, iar peste doua sezoane vom incerca sa promovam in Liga a II-a. In sezonul urmator vom avea si un adversar foarte redutabil, CFR II Cluj, echipa care vrea sa promoveze in al doilea esalon. Va fi greu sa ne luptam cu aceasta echipa. Insa, pentru promovarea in Liga II-a, vom avea nevoie de sustinere din partea autoritatilor locale si judetene si chiar din patea unor oameni de afaceri.

Rep: De ce buget aveti nevoie in Liga a III-a?

I.M: De aproximativ 450.000 de lei.

Rep: De unde veti obtine acesti bani?

I.M: O parte din aceasta suma va fi alocata de catre club, insa obligatoriu va fi nevoie si de sustinerea autoritatilor locale si judetene. Acest buget va ajunge doar la echipa de seniori, dar noi mai avem si doua echipe ce evolueaza in Campionatele Nationale de juniori republicani si celelalte grupe de copii.

Rep: Ce se intampla daca echipa nu promova nici in acest an?

I.M: Eu renuntam la tot ce inseamna fotbal. Nici nu mai vroiam sa aud de fotbal. Le transmiteam baietilor sa aiba bafta in continuare la alte echipe, deoarece la acest club nu ar mai fi evoluat nimeni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »