Ioan Morar, nemultumit de conditiile in care se pregatesc copiii din Zalau: Copiii din Zalau, care practica fotbal, nu au unde se pregati

Magazin Salajean 14 martie 2012 0

Ioan Morar, nemultumit de conditiile in care se pregatesc copiii din Zalau: Copiii din Zalau, care practica fotbal, nu au unde se pregatiIn cadrul conferintei de presa organizata luni de FC Zalau, presedintele clubului, Ioan Morar, a discutat si despre Centrul de Copii si Juniori, unde, incepand din vara anului trecut l-a numit ca si coordonator pe Alexandru Pop, care este antrenor la grupele de copii nascuti in 1995 si in 2001. Am auzit tot felul de discutii dupa ce l-am numit pe domnul Pop coordonatorul Centrului de Copii, dar parerea mea este ca un antrenor principal la o echipa de seniori nu se poate ocupa si de grupele de copii si juniori. La Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal, la care am fost prezent saptamana trecuta, ni s-a spus sa incercam sa punem tot mai mult baza pe copii si juniori. Este normal, pentru ca rampa de lansare spre Liga a III-a sunt grupele de juniori republicani. Ne dorim impreuna cu domnul Pop, dar si cu ceilalti antrenori de la grupele de copii, sa promovam la echipa mare cat mai multi juniori. Daca reusim sa promovam la echipa de seniori 2 – 3 juniori, intr-un ciclu de campionat, suntem multumiti. Ne-am dori chiar sa-i dam mai departe, la alte echipe, pentru ca acest club nu poate trai doar din banii de la Primarie sau din banii pe care-i dau eu. Trebuie sa ne autofinantam. Acolo ne dorim sa ajungem. Dar pentru a reusi acest lucru este nevoie de multa munca si rabdare, considera Ioan Morar.

Potrivit unor surse oficiale, Federatia Romana de Fotbal intentioneaza sa modifice sistemul de desfasurare la juniori republicani, existand varianta ca forul roman de specialitate sa permita cluburilor sa aiba o singura grupa de juniori republicani. Pana in vara vom continua cu cele doua grupe, iar daca se va schimba noul sistem si se va da voie si cu o echipa, vom incerca sa mentinem grupa de juniori B, iar din grupa de juniori A sa facem o echipa cu care sa evoluam in judet. Sunt echipe de juniori cu care nu ne putem compara din niciun punct de vedere, cum e Gloria Bistrita, Universitatea Cluj sau CFR Cluj. Din pacate, la Zalau este o problema mare cu terenurile de antrenament, pentru ca nu avem unde sa ne pregatim. Copiii de la clubul nostru, dar si de la alte cluburi, ar trebui sa se antreneze afara, pe un teren de dimensiuni normale, dar se chinuiesc prin sali de sport, iar in momentul in care joci un meci oficial, nici nu stiu sa se aseze in teren, a mai afirmat oficialul zalauan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »