Ioan Morar, la finalul turului de campionat: „Mi-aş dori să promovăm în Liga a II-a”

FC Zalău a înregistrat cea mai bună clasare la finalul unui tur de campionat de după promovarea în Liga a III-a, performanţă obţinută în 2008. Gruparea de la poalele Meseşului a înregistrat opt victorii, două remize şi trei înfrângeri în prima parte a campionatului având un golaveraj de 23 – 16. Cu 26 de puncte acumulate, la trei lungimi în spatele liderului FCM Baia Mare, FC Zalău are şansa de a egala formaţia maramureşeană în etapa a treia a returului, când cele două echipe se vor întâlni în derby-ul seriei programat pe Stadionul Municipal din Zalău.
Preşedintele Ioan Morar nu exclude posibilitatea unei promovări, mai ales că, în acest sezon, FC Zalău are un culoar favorabil, spunând că va purta o discuţie în acest sens cu membrii Consiliului de Administraţie.
„Având în vedere parcursul pe care l-am avut în acest tur de campionat şi poziţia pe care o ocupăm la finalul turului, este normal ca spectatorii şi suporterii noştri să se gândeasă la promovare. Personal, mi-aş dori să promovăm în Liga a II-a, mai ales că este şi un culoar foarte bun. Suntem la trei puncte de FCM Baia Mare, care ocupă locul întâi, iar meciul retur se va juca la Zalău. Dacă nu vom mai face paşi greşiţi nicio echipă până atunci şi vom câştiga meciul împotriva lor, îi vom egala la puncte. Voi avea o discuţie în acest sens cu persoanele din Consiliul de Administraţie, iar dacă dânşii îşi vor da acceptul, vom schimba datele problemei începând din această iarnă”, a afirmat oficialul clubului zălăuan.
Preşedintele Ioan Morar ne-a dezvăluit că lotul formaţiei conduse de Călin Pop şi Cristian Oros va suferi modificări în această iarnă, chiar dacă persoanele din Consiliul de Administraţie nu vor dori promovarea în Liga a II-a. „Echipa este în pauză până în luna ianuarie, perioadă în care vom analiza evoluţia jucătorilor şi vom vedea ce modificări va suferi lotul în această iarnă. Cel puţin după cum stau datele problemei în acest moment, vom transfera trei, probabil chiar patru jucători”.
Clasament la finalul turului: 1. FCM Baia Mare – 29p.; 2. FC Zalău – 26.; 3. CS Oşorhei – 23p.; 4. CS Sânmartin – 23p.; 5. Arieşul Turda – 22p.; 6. Metalurgistul Cugir – 21p.; 7. CSM Sighetu Marmaţiei – 19p.; 8. Gloria Progresul Bistriţa – 18p.; 9. Industria Galda – 16p.; 10. Unirea Jucu – 15p.; 11. Avântul Reghin – 14p.; 12. CS Iernut – 12p.; 13. Unirea Dej – 7p.; 14. Sănătatea Cluj – 5p.

Leave a Comment