Inceputul sfarsitului!?

Magazin Salajean 13 decembrie 2010 0

Inceputul sfarsitului!?

CS Remat Zalau a pierdut sambata seara primul meci din actualul sezon al Diviziei A1 la volei, chiar pe teren propriu, in fata echipei Tomis Constanta, dupa ce a avut 2 – 0 la seturi

CS Remat Zalau – CVM Tomis Constanta 2 – 3 (21, 22, -21, -13, -11)

Remat Zalau: Ciortea, Margarido, Geiger, Nemeth, Afloarei, Laza, Feher – libero. Au mai evoluat: Pascan, Stoian, Borota. Antrenor: Ovidiu Macarie

Tomis Cosntanta: Began, Macovei, Chitigoi, Dimitri, Merkushev, Mihaila – libero. Au mai evoluat: Lescov, Ditlevsen, Janosik, Spinu. Antrenor: Viktor Sidelnikov

Campioana Romaniei nu mai este ceea ce a fost la inceputul sezonului, iar acest lucru s-a vazut nu numai in meciul de miercurea trecuta, din Champions League, ci mai ales in derby-ul Romaniei de sambata seara. Desi Rematul a reusit sa castige primele doua seturi in fata celor de la Tomis Constanta, jocul echipei zalauane nu a mai fost atat de spectaculos ca altadata. Nici diferenta de la finalul seturilor nu a fost atat de mare, campioana castigand cele doua seturi la 21, respectiv la 22.

In primul act, s-a mers cap la cap pana la primul time-out tehnic, cand Rematul a avut 8 – 7, dupa care zalauanii s-au distantat avand 20- 16 spre final. Oaspetii s-au apropiat la 21 – 20, moment in care antrenorul Macarie a cerul primul timp de odihna, dupa care scorul a devenit 25 – 21, ultimele doua puncte fiind castigate prin atacurile lui Afloarei.

Setul secund a decurs aproape la fel. Dupa 8 – 7 pentru Remat la primul time-out tehnic, zalauanii au avut 16 – 13 la cel de-al doilea, apoi Tomisul a egalat scorul la 16. Gruparea zalauana s-a desprins din nou pe final (20 – 17), iar setul l-a castigat cu 25 – 22, ultimul punct apartinandu-i lui Laza.

A urmat setul trei, in care jocul campioanei a lasat de dorit mai ales la blocaj si atac. S-a mers cap la cap pana la al doilea timp tehnic, cand Rematul a avut avantaj minim (16 – 15), dupa care Constanta a castigat patru mingi consecutive, ducand scorul la 16 – 19. Macarie a cerut primul timp de odihna, dar in zadar, fiindca echipa de la malul marii nu a mai putut fi oprita pana la final, cand s-a impus cu 21 – 25.

Campioana a fost chiar de nerecunoscut in setul patru, cand pe teren aproape ca a fost o singura echipa, Tomis Constanta. 3 – 8 la primul time-out tehnic, dupa care s-a facut 8 – 16 la al doilea, iar in final diferenta era chiar una rusinoasa, de 12 puncte (13 – 25).

Toata lumea spera in continuare ca Rematul isi va reveni macar in setul decisiv, desi era greu de crezut dupa evolutia din seturile 3 si 4. N-a fost sa fie, fiindca greselile au continuat in tabara zalauana, iar oaspetii au speculat fiecare greseala. Tomisul a condus de la un capat la altul in tie-break, iar la final s-a impus cu 11 – 15, ultima minge fiind facuta cadou de Nemeth, care a servit in fileu.

Este o vorba in volei: daca ai 2 – 0 si nu castigi setul trei, pierzi meciul cu 3 – 2. Din pacate, la noi astazi s-a adeverit. In primele doua seturi am jucat bine, iar jucatorii au respectat ce le-am cerut la sedinta video. Dupa setul trei, ei (n.r. Constanta) au inceput sa joace tot mai mult cu Ditlevsen si nu am reusit aproape deloc sa ne aparam la atacurile lui. Jucatorii au acumulat si oboseala dupa meciul de miercuri, cu Trentino, a fost declaratia facuta la finalul jocului de antrenorul Ovidiu Macarie. Acesta a mai afirmat ca una dintre cauze o reprezinta si accidentarea lui Margarido, in ziua dinaintea meciului, acesta suferind o entorsa la bratul stang.

In urma acestui esec, Remat Zalau pierde fotoliul de lider, avand acum 27 de puncte acumulate, cu unul mai putin decat Tomis Constanta.

In aceasta seara, de la ora 21:30 (ora Romaniei), campioana va sustine in Italia returul din Champions League, cu Trentino BetClic, urmand ca sambata sa joace ultimul meci din turul Diviziei A1, in deplasare, in fata celor de la CSM Bucuresti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »