În duelul sălăjean la volei, Şimleul s-a prezentat onorabil în faţa Zalăului

CS Phoenix Şimleu Silvaniei – CS Volei Municipal Zalău 0 – 3 (14 – 25, 26 – 28, 21 – 25)

Volei Municipal Zalău s-a impus cu 3 – 0, miercuri seara, pe terenul formaţiei Phoenix Şimleu Silvaniei, după ce, în partida tur de la Zalău a câştigat cu 3 – 1.
Dacă primul set a fost fără istoric, Zalăul câştigând la o diferenţă de 11 puncte actul de debut, celelalte două seturi, în special parţialul secund, au fost mult mai disputate, iar formaţia şimleuană a pus probleme în dese rânduri echipei de la poalele Meseşului.
Mircea Abraham a fost nevoit să ceară primul time-out al meciului la scorul de 1 – 5 în primul set, iar la scorul de 2 – 10 a început să facă primele modificări. A început cu Silaghi, pe centru, acesta luându-i locul sârbului Dacovic, pe urmă a înlocuit pe extremă, Ivan şi Olar intrând în locul lui Kostadinov, respectiv al lui Paşcan. Nici evoluţia falsului Vîlcelean nu l-a mulţumit pe Abraham, care l-a înlocuit pe acesta cu Teuşan, la scorul de 4 – 18.
Şimleuanii au dat semne de revenite şi au dus scorul la 9 – 20, moment în care Aurel Vlaicu a solicitat primul timp de odihnă, iar Zalăul s-a impus la 14.
Situaţia s-a schimbat foarte mult în parţialul al doilea. Phoenix a jucat mult mai bine, iar Zalăul nu a mai avut o evoluţie atât de bună pe faza de construcţie. Primul time-out tehnic a găsit formaţia gazdă cu un avans de trei puncte, 8 – 5, dar zălăuanii s-au apropiat şi chiar au reuşit să preia conducerea la cea de-a doua întrerupere tehnică, 16 – 15. Volei Municipal s-a desprins la două puncte pe final, dar Phoenix a avut puterea să revină şi a egalat la 23, Vlaicu solicitând întreruperea jocului. Şimleul a preluat conducerea, 26 – 25, dar time-out-ul cerut de antrenorul Zalăului a readus echipa oaspete în joc, care a câştigat trei puncte consecutive şi s-a impus cu 28 – 26.
Zalăul a început mai bine ultimul parţial, iar la 5 – 2, Şimleul a efectuat dublă schimbare, Dacovic intrând, pe centru, în locul lui Rus, iar Kostadinov, pe extremă, în locul lui Ivan. Formaţia de la poalele Măgurii a egalat la cinci, după care s-a mers aproape punct cu punct, iar la 15 – 15, Vlaicu a efectuat singura modificare, Mihalcea înlocuindu-l în centru pe Gheorghiţă. Zălăuanii au intrat cu avans minim la al doilea time-out tehnic, iar pe final s-au desprins decisiv şi s-au impus la 21.
Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor, Răzvan Vîlcelean, Rade Dacovic, Ionuţ Rus, Nikolai Kostadinov, Şerban Paşcan şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Ionuţ Silaghi, Sergiu Ivan, Paul Olar şi Ovidiu Teuşan. Antrenori: Mircea Abraham (principal) şi Marius Oniga (secund)
Volei Municipal Zalău: Adriano Lamb, Peter Nagy, Fabian Birău, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dall Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher (libero). A mai evoluat: Răzvan Mihalcea. Antrenori: Aurel Vlaicu (principal) şi Bogdan Nicolae (secund)
Rezultatele complete: Phoenix Şimleu Silvaniei – Volei Municipal Zalău 0 – 3, Arcada Galaţi – CSM Bucureşti 3 – 0, Tomis Constanţa – Dinamo Bucureşti 3 – 1, Unirea Dej – SCM”U” Craiova 0 – 3, „U” Cluj – LPS Piatra Neamţ 0 – 3.
Programul complet al etapei de sâmbătă: LPS Piatra Neamţ – CVM Tomis Constanţa, Dinamo Bucureşti – Arcada Galaţi, CSM Bucureşti – Unirea Dej, SCMU Craiova – Phoenix Şimleu Silvaniei şi CS Volei Municipal Zalău – Ştiinţa Explorări Baia Mare.
Clasament:
1. Tomis Constanţa 17 16 1 48 – 6 48p
2. Volei Municipal Zalău 18 15 3 45 – 14 44p
3. SCM”U” Craiova 17 14 3 44 – 17 40p
4. Dinamo Bucureşti 18 11 7 40 – 24 35p
5. Ştiinţa Explorări Baia Mare 18 11 7 36 – 25 34p
6. Unirea Dej 18 11 7 38 – 27 33p
7. Arcada Galaţi 18 7 11 22 – 37 20p
8. Phoenix Şimleu Silvaniei 18 6 12 24 – 41 17p
9. LPS Piatra Neamţ 17 5 12 24 – 39 16p
10. CSM Bucureşti 18 1 17 7 – 52 5p
11. „U” Cluj 19 1 18 10 – 56 2p

5 Thoughts to “În duelul sălăjean la volei, Şimleul s-a prezentat onorabil în faţa Zalăului”

  1. priki

    era clar rezultatul. simleul este o echipa super penibila in care se pompeaza banii contribuabililor de catre primarie( cam 7 miliarde vechi pe an). rezultatele se vad doar in buzunarele celor care dau banii.dar…daca cei din simleu sunt multumiti…

  2. Anonim

    Ne pare rau s-o spunem, Relu Vlaicu a fost un jucator extraordinar, dar ca antrenor slabut de tot. Cei care au vazut meciul de la Simleu s-au convins ca Mircea Abraham este cu o clasa peste el, stie sa faca schimbarile tactice de jucatori cat si cele de lunga durata la timpul potrivit, stie cand si cum sa ceara time-out, stie cum sa motiveze jucatorii, ceea ce la Relu nu am vazut. Relu la time-out stie doar sa dea mana cu jucatorii, atat, fara sa dea vreo indicatie tehnica sau tactica. Mircea ar fi foarte bun la Zalau, parerea mea, a unuia care a trecut prin volei.

  3. Anonim

    Referitor la time-out, acesta trebuie sa sti cum si cand sa-l ceri, dupa 2 sau 3 puncte castigate consecutiv pe serviciul advers, stai si astepti pana laproape de fluierul arbitrului de reluare a serviciului si atunci il ceri, nu cum face Relu care cere time-out imediat dupa pierderea de catre echipa noastra a punctului, nemaiasteptand un minut sau doua sa se pregateasca adversarul de executarea serviciului si atunci sa-l scoti din ritm prin intreruperea jocului. Urmariti-l !

  4. Anonim

    Referitor la time-out, acesta trebuie sa sti cum si cand sa-l ceri, dupa 2 sau 3 puncte castigate consecutiv de serviciul advers, stai si astepti pana aproape de fluierul arbitrului de reluare a serviciului si atunci il ceri, nu cum face Relu care cere time-out imediat dupa pierderea de catre echipa noastra a punctului, nemaiasteptand un minut sau doua sa se pregateasca adversarul de executarea serviciului si atunci sa-l scoti din ritm prin intreruperea jocului. Urmariti-l !

  5. SUPORTER

    Pt. Anonim ,voi cei cre a ti jucat ceva volei cum spui tu le cam stiti pe toate si nu stiti sa faceti decat rau pentru ca nu sunteti in stare de altceva.Sa veniti cu idei bune ori sa sustineti echipa nu sunteti in stare???Intrati la meciuri ca milogii prin intrarea din spate de parca voi ati inventat voleiul.MILOGILOR.!!!!

Leave a Comment