Hypo Viena, adversarul Zalăului din turul trei preliminar al Cupei EHF

Handbal Club Zalău şi-a aflat marţi dimineaţa adversarul din turul trei preliminar al Cupei EHF, jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici urmând să întâlnească formaţia austriacă, Hypo Viena. Viitoarea adversară a echipei zălăuane are un palmares impresionant în competiţiile interne, devenind campioana Austriei de 39 de ori şi de 29 de ori câştigătoarea Cupei Austriei. Hypo Viena are numeroase prezenţe în cupele europene, fiind câştigătoarea Ligii Campionilor de opt ori, iar de cinci ori, finalista competiţiei.
Formaţia austriacă a câştigat în 2000 şi Trofeul Campionilor, iar în 2004 şi în 2008 a jucat finala. Cupa Cupelor este un alt trofeu ce se află în vitrina clubului din Viena, fiind câştigat în 2013, după ce, în 2004, jucase finala acestei întreceri europene.
„Hypo Viena are un palmares extraordinar şi deţine recordul din punct de vedere al trofeelor câştigate în Liga Campionilor. Din punct de vedere economic, este o tragere accesibilă, fiindcă nu vom avea costuri atât de mari ca şi cum am fi avut un adversar din Rusia, spre exemplu. Nu va fi deloc uşor să ne calificăm în grupele competiţiei. Vom culege informaţii despre actualul lot în perioada următoare şi vom purta discuţii şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Sălaj, pentru a vedea dacă putem fi susţinuţi în cazul unei calificări în grupe. Pe această cale, vreau să le mulţumesc consilierilor judeţeni pentru faptul că au aprobat bugetul care să ne permită prezenţa în faza preliminară a competiţiei şi sper să fie alături de noi şi în cazul unei calificări în grupe”, a declarat Gheorghe Tadici.
Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Hypo Viena s-au întâlnit în repetate rânduri în Liga Campionilor, fiind, în acea vreme, printre cele mai interesante dueluri la nivel european.
Primul meci dintre Hypo Viena şi HC Zalău este programat la Viena, în 11/12 noiembrie, iar returul, o săptămână mai târziu, la Zalău.
Pe lângă jucătoarele austriece, în lotul echipei Hypo se mai regăsesc trei handbaliste din Ungaria, o islandeză, o lituaniancă, o rusoaică şi românca Teodora Măgurean.
Cealaltă reprezentantă a României în această competiţie, SCM Craiova, se va duela cu echipa ungară DVCS Debrecen, primul meci fiind programat la Craiova, iar returul, la Debrecen.

One Thought to “Hypo Viena, adversarul Zalăului din turul trei preliminar al Cupei EHF”

  1. Anonim

    Ceea mai titrata echipa din lume Hypo Viena cu opt titluri de campioana Europeana si cinci alte finale !

Leave a Comment