HC Zalau, victorie fara emotii in ultimul meci de pe teren propriu

Magazin Salajean 16 mai 2012 0

HC Zalau, victorie fara emotii in ultimul meci de pe teren propriu

HC Zalau – SCM Craiova 31 – 25 (16 – 15)

HC Zalau: Mirela Nichita, Mihaela Cheta, Adina Muresan – Roxana Rob (2), Carmina Badita (4), Florina Ciobanu (3), Florina Turcas (1), Andrada Trif (2), Crina Ailincai (1), Roxana Varga (3), Gabriella Szucs (3), Georgiana Ciuciulete (10), Andrada Pop (1), Valeria Bese (1), Nicoleta Molfea, Ana Maria Somoi. Manager: Gheorghe Tadici

SCM Craiova: Florina Serban, Maria Vlasceanu – Andreea Ianasi, Marinela Mitran, Elena Patuleanu, Mihaela Briscan (8), Roxana Han (2), Ioana Patuleanu (3), Alexandra Gogorita (4), Elena Nicu (1), Nicoleta Tita (4), Cristina Florica (3). Antrenor: Bogdan Burcea

Restanta dintre HC Zalau si SCM Craiova s-a incheiat cu victoria clara a gazdelor, dupa ce fetele lui Tadici aveau avantaj de un sin- gur gol la pauza. Asa cum a spus-o si managerul zalauan la finalul partidei, in unele momente s-a vazut oboseala de dupa finala Cupei EHF, in randul jucatoarelor de la HC Zalau, iar oaspetele au profitat cat au putut de jocul ceva mai slab al echipei zalauane. Dupa ce Zalaul a condus timp de 18 minute, craiovencele au restabilit egalitatea la opt si au reusit chiar sa preia conducerea, mentinandu-se in avantaj pana in minutul 28, cand echipa zalauana a restabilit egalitatea la 14. Carmina Badita a marcat in minutul 29 pentru 15 – 14, iar la cateva secunde distanta capitanul Georgiana Ciuciulete a dus Zalaul, din nou, la doua goluri avans. Scorul pauzei avea sa-l stabileasca insa Mihaela Briscan, de la oaspete, care a inscris al 15-lea gol pentru echipa sa.

Pauza a fost un sfetnic foarte bun pentru zalauance, care, in repriza secunda s-au distantat decisiv pe tabela. Dupa 18 minute din partea secunda, Zalaul avea deja un avans de opt goluri, 27 – 19, iar pe final Tadici si-a premis sa trimita pe teren doar jucatoarele tinere, care au evoluat mai putin in acest sezon, menajandu-si toate jucatoarele de baza. Craiova a incercat sa reduca din handicap, dar nu a reusit sa ajunga decat la sase goluri in spatele Zalaului (31 – 25).

La finalul partidei a avut loc un moment special, managerul Gheorghe Tadici adresandu-le cateva cuvinte de multumire tuturor jucatoarelor, in special celor trei de care clubul zalauan se va desparti in aceasta vara, Mirela Nichita, Mariana Cristoaica si Nicoleta Molfea, tehnicianul zalauan oferindu-le celor trei cate un buchet de flori.

Gheorghe Tadici, manager HC Zalau: A fost un meci in care am urmarit victoria. S-a vazut ca echipa este foarte obosita dupa finala Cupei EHF, in special jucatoarele de baza. Urmeaza ca in cateva zile, federatia sa decida data ultimului joc, un joc cu miza pentru podium. Asteptam sa se hotarasca cat mai repede data meciului, pentru ca au fost vehiculate pana acum trei date. Vom incheia apoi un sezon pe care, personal, il apreciez ca bun spre foarte bun. Poate in campionatul intern puteam sa avem rezultate mai bune si sa fim mai sus. Avem insa o serie de circumstante atenuante prin faptul ca am fost vitregiti in unele meciuri de absenta mea pe banca. Nu stiu daca din cauza mea suta la suta sau provocat. Imi pare bine ca am facut o performanta deosebita pentru handbalul romanesc, prin jucarea unei finale de cupa europeana.

Bogdan Burcea, antrenor SCM Craiova: Un meci impotriva unei echipe care a jucat finala Cupei EHF. Era de asteptat ca vom pierde, pentru ca este o diferenta clara de valoare. Am venit cu gandul sa avem o evolutie cat mai buna, dar atat am putut impotriva Zalaului. Ne aflam merituos pe aceasta pozitie, care ne duce la barajul pentru ramanerea in Liga Nationala, care se va juca saptamana viitoare. Sper sa continuam evolutiile bune care le-am avut in retur si la anul sa ne vedem din nou in Liga Nationala. Am fost increzator din prima clipa, pentru ca nimeni nu a crezut ca vom merge la baraj in afara de mine si de fete. Ne-am luptat pentru sansa noastra si cred ca meritam sa ramanem la acest nivel.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »