HC Zalău speră la o nouă prezenţă în cupele europene

HC Zalău – SCM Craiova 34 – 27 (15 – 8)

HC Zalău a mai contabilizat duminică două puncte importante în cursa pentru un loc de cupă europeană. Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici s-au impus cu 34 – 27, pe teren propriu, în faţa echipei SCM Craiova, după ce zălăuancele aveau şi la pauză un avans de şapte goluri (15 – 8).
Începutul de partidă a fost sărac în reuşite, ambele formaţii marcând câte un singur gol în primele şase minute, după ce Roxana Varga a ratat şi o aruncare de la şapte metri pentru Zalău. Scorul a continuat să fie strâns până în minutul 17, când tabela a arătat 6 – 6, după care gazdele s-au desprins la cinci goluri în următoarele şapte minute (11 – 6). Pe final, tot Zalăul a fost echipa care a făcut mai bine ambele faze (atac şi apărare), reuşind să-şi majoreze avansul la şapte goluri.
Partea a doua a fost mai dispută, aceasta şi pentru faptul că Tadici a rulat întreg lotul avut la dispoziţie. Scorul reprizei secunde a fost egal, 19 – 19, dar HC Zalău a avut avantajul de şapte goluri pe care şi l-a creat încă din prima repriză.
Managerul Gheorghe Tadici a declarat la finalul jocului că speră ca Vâlcea să-şi respecte blazonul şi să învingă la Brăila, aşa cum a făcut-o duminică, la Cluj, ca Zalăul să poată spera, din nou, la o prezenţă în cupele europene. „Sunt două puncte importante, pe care ni le-am propus înaintea meciului, aşa cum ne propunem două puncte şi în ultimul meci, cu Dunărea Brăila. Sper ca Vâlcea să joace şi la Brăila la fel de serios cum a făcut-o la Cluj şi să-şi respecte blazonul. Cred că şi ele vor să termine neînfrânte sezonul, iar dacă Vâlcea va învinge la Brăila vom avea şanse la un loc de cupă europeană. Dacă vom obţine un punct la Cluj s-ar putea chiar să repetăm istoria de anul trecut şi să câştigăm o medalie de bronz”, a afirmat tehnicianul zălăuan, care a lăudat-o la finalul partidei cu Craiova pe Alexandra Lazăr, pivotul de 19 ani transferat de la Cluj. „În meciul de astăzi (duminică, n.r.) au fost şi momente bune, dar şi mai puţin bune. În momentul în care ajungi la zece goluri şi faci anumite schimbări este normal să apară şi unele inexactităţi în joc. Am introdus toate jucătoarele pe care le-am avut în lot şi îmi pare rău că nu am luat şi câteva din jucătoarele cu dublă legitimare. Alexandra Lazăr este o jucătoare cu o bună priză la minge. Probabil, dacă Crina Pintea ar avea priza ei la minge, ar fi o jucătoare de clasă. Este o jucătoare tânără şi s-ar putea ca anul viitor să fie foarte utilă pe postul de pivot”, a mai spus Tadici.
Antrenorul Craiovei, Bogdan Burcea, a recunoscut la finalul jocului că se aştepta la o prestaţie mai bună din partea jucătoarelor sale. „Sincer, mă aşteptam la un joc mult mai bun, mai ales că suntem deja scăpaţi de grijile retrogradării. Am dat posibilitatea să joace şi jucătoarelor tinere, care trebuie să crească şi nu o pot face decât prin joc. Ne-am dorit să facem un joc bun şi frumos, dar am reuşit atât cât ne-au dat voie adversarele. Cred că unele jucătoare puteau avea o prestaţie mai bună în jocul de azi (duminică, n.r.). Mai avem de susţinut un joc în acest sezon şi vom miza tot pe handbalistele tinere, fiindcă ne interesează să creştem în valoare, nu rezultatul de moment”, a declarat antrenorul SCM-ului.
Liga Naţională se va întrerupe, din nou, până în data de 8 mai, urmând să aibă loc cea de-a treia acţiune din acest an a echipei naţionale. HC Zalău mai are de susţinut un meci în deplasare, cu „U” Jolidon Cluj şi unul pe teren propriu, în ultima etapă, cu HC Dunărea Brăila.
HC Zalău: Adina Mureşan, Delia Roman – Roxana Rob (3), Carmina Bădiţă, Andrada Pop (1), Florina Ţurcaş (5), Andrada Trif (3), Alina Czeczi (1), Crina Pintea (10), Roxana Varga (3), Gabriela Szucs (1), Alexandra Lazăr, Ana Maria Tănăsie (3), Valeria Beşe (2), Loredana Pera (2), Ana Maria Şomoi (2). Manager: Gheorghe Tadici
SCM Craiova: Kerekes Ildiko Barbu, Maria Vlăsceanu – Maria Ianaşi, Andreea Mitran, Simina Vezenţan (3), Dana Băbeanu, Carmen Ilie, Andreea Pătuleanu (2), Mihaela Briscan (3), Ana-Maria Apipie (10), Andreea Dincu (1), Alexandra Gogoriţă (6), Elena Nicu (1), Cristina Florică (1). Antrenori: Bogdan Burcea şi Grigore Albici.

Leave a Comment