HC Zalău schimbă strategia

„Dacă va fi nevoie, vom aduce două, trei jucătoare din străinătate”, a declarat managerul Gheorghe Tadici

Considerat unul dintre cei mai buni descoperitori de talente din handbalul românesc, managerul echipei HC Zalău, Gheorghe Tadici, se vede nevoit să schimbe strategia pe care a gândit-o la începutul acestui sezon, la echipa de club. Deşi nu a fost niciodată adeptul transferării handbalistelor străine, tehnicianul zălăuan a declarat săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, că va recurge şi la o astfel de strategie dacă va fi nevoie.
„După o discuţie avută cu preşedintele clubului (Tiberiu Marc, n.r.) am stabilit că trebuie să ne schimbăm strategia. Am adus la echipă multe jucătoare tinere, iar pe viitor vom restrânge lotul. Dacă va fi nevoie, vom încerca să întârim echipa cu două, trei jucătoare din străinătate. Este cu două tăişuri şi această schimbare, pentru că am văzut ce înseamnă să aduci jucătoare din străinătate, care au o atitudine de mercenariat. Am crezut că la handbal nu va fi nevoie să transferăm jucătoare din străinătate, dar, dacă aceasta este cea mai bună variantă în acest moment, vom apela la două, trei jucătoare străine, cât ne permite regulamentul”, a precizat Gheorghe Tadici.
La rândul său, preşedintele clubului HC Zalău, Tiberiu Marc, a recunoscut că rezultatele din primele etape nu sunt tocmai cele aşteptate, iar strategia adoptată de celelalte cluburi din Liga Naţională obligă conducerea echipei să facă anumite modificări în lot. „Când faci o anumită strategie, trebuie să te uiţi şi la lotuirle celorlalte echipe. Am analizat modul în care ne-am putea îndeplini obiectivul propus în acest an, dar şi în sezoanele care urmează şi va trebui să facem anumite modificări în lot. Sunt jucătoare la final de carieră, care, cred că sunt conştiente că nu pot continua la infinit şi faţă de care nu cred că ar fi lipsă de respect din partea noastră dacă am înceta colaborarea. Avem şi multe jucătoare tinere, care cresc într-un ritm mai lent decât ne-am fi aşteptat, astfel că va trebui să întărim echipa încă din acest an. Vom căuta jucătoare cu experienţă în ţară sau, dacă va fi nevoie, în străinătate, care să le poată înlocui pe cele la care vom renunţa”, ne-a declarat preşedintele Tiberiu Marc.
HC Zalău ocupă locul şapte în clasamentul Ligii Naţionale, după şapte meciuri disputate, având 12 puncte acumulate, iar miercuri, de la ora 16:30, va primi vizita formaţiei CSM Bucureşti.

Leave a Comment