HC Zalău s-a întors cu toate punctele de pe terenul Rapidului

Handbal Club Zalău încheie seria primelor trei etape din noul sezon cu două victorii şi o înfrângere, având în vedere că Liga Florilor va fi întreruptă pentru o perioadă de trei săptămâni. Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a obţinut vineri după-amiaza a doua victorie consecutivă, câştigând cu scorul de 27 – 25 duelul susţinut în deplasare, în faţa echipei Rapid Bucureşti.
Victoria a fost tranşată încă din prima parte a meciului, handbalistele zălăuane conducând la pauză cu 17 – 9, o diferenţă de opt goluri, greu de remontat în faţa unei echipe medaliată cu bronz în ediţia trecută de campionat.
Zalăul a început în forţă meciul, iar după un sfert de oră de joc, echipa lui Tadici a avut un avantaj de şapte goluri, 10 – 3. Handbalistele zălăuane nu au iertat nimic până la pauză, marcând la foc automat, astfel că la cabine s-a intrat cu o diferenţă de opt goluri în favoarea formaţiei de la poalele Meseşului.
Conştiente de faptul că diferenţa este una ruşinoasă, mai ales că joacă pe teren propriu, rapidistele pregătite de Vasile Mărgulescu au avut o altă atitudine după revenirea de la vestiare, în timp ce jocul Zalăului nu a mai fost la fel de bun ca în prima parte. Repriza secundă a fost a gazdelor, care s-au impus cu 16 – 10, dar diferenţa la general a fost de două goluri în favoarea zălăuancelor.
Liga Florilor va fi întreruptă timp de trei săpătmâni pentru acţiunea echipei naţionale, care va susţine şi primele meciuri din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2018. Următorul meci pentru HC Zalău este programat în 7 octombrie, pe teren propriu, împotriva formaţiei Corona Braşov.
HC Zalău: Paula Vişan – Roxana Rob (8), Larisa Tamaş (5), Andrada Trif (5), Ana Maria Dragut (4), Raluca Irimia (3), Valentina Panici (2), Ana Ciolan şi Cristian Nica. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici.

Leave a Comment