HC Zalau ramane cea mai tanara echipa din Liga Nationala

Magazin Salajean 18 august 2010 0

HC Zalau ramane cea mai tanara echipa din Liga Nationala

La fel ca in sezonul trecut, HC Zalau ramane si in campionatul viitor cea mai tanara echipa din Liga Nationala. In pauza competitionala, managerul Gheorghe Tadici s-a orientat asupra jucatoarelor tinere, fara nume sonore in handbalul romanesc, dar care sunt dornice de afirmare. Cristina Sanda, Simina Vezentan si Adriana Tamas, toate trei aflate la final de juniorat cu CS Extrem Baia Mare, iar a patra handbalista este una din capitala, Ecaterina Ioana Nita, o jucatoare in varsta de 23 de ani, care a evoluat ultima data la Rapid CFR Bucuresti. Acestora li s-a adaugat Lavinia Farkas, sportiva pe care Gheorghe Tadici a dorit sa o promoveze de la Clubul Sportiv Scolar Zalau. Ramanem si in sezonul viitor cea mai tanara echipa din Liga Nationala. La turneul din Ungaria am rulat intreg lotul pe care l-am avut la dispozitie si le-am dat posibilitatea sa joace si jucatoarelor tinere. Cele noi au debutat cu trac, insa sunt convins ca vor sti sa profite de sansa oferita, aceea de a juca la o echipa de senioare in Liga Nationala.

Babeanu a evoluat la 60 la suta din potential, dar incet va reveni la normal. S-a vazut lipsa lui Somoi, dar si ineficienta extremelor, a afirmat Gheorghe Tadici. Acesta nu a ezitat insa sa o laude pe Mirela Nichita, care a fost desemnata cel mai bun portar al turneului. O evolutie foarte buna a avut portarul Mirela Nichita, pe care o felicit pe aceasta cale. Sper sa atraga atentia celor care ar fi trebuit sa o vada de mai demult, a declarat managerul echipei zalauane, facand referire la antrenorii lotului national de senioare. Cat despre turneul de la Ferencvaros, tehnicianul zalauan a declarat ca a fost unul foarte benefic pentru echipa sa, din toate punctele de vedere. A fost un turneu foarte eficient, din toate punctele de vedere. Este o perioada in care se fac acumulari atat din punct de vedere tehnico-tactic, cat si fizic. Trebui dezvoltata viteza de start, de repliere si de deplasare atat in atac, cat si in aparare. A fost un turneu benefic si din punct de vedere financiar si organizatoric. Am avut conditii foarte bune, la preturi accesibile, a mai precizat Tadici.

La finele acestei saptamani, va avea loc la Zalau, Memorialul Tiberiu Rusu, cel mai puternic turneu de verificare din handbalul feminin organizat in acest an in Romania, in opinia directorului sportiv Cosmin Salajan, de la U Jolidon Cluj, club care organizeaza turneul. Vor fi prezente patru echipe: HC Zalau, U Jolidon Cluj, Bekescsaba si Ferep Cornexi Alcoa, ultimele doua fiind din Ungaria. Cu ocazia acestui turneu, va fi prezentata oficial si echipa zalauana. Meciurile vor avea loc vineri si sambata, orele de disputare urmand sa se stabileasca azi sau maine.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »