HC Zalau pe drumul ce bun

Magazin Salajean 14 august 2007 0

HC Zalau pe drumul ce bun

Turneul amical de la Zalau, care a inceput sambata a luat sfarsit ieri odata cu incheierea partidei dintre HC Zalau si Oltchim Ramnicu Valcea. A fost primul turneu amical organizat la zalau in aceasta pauza dintre sezoane, insa cel de-al doilea la care a participat echipa antrenata de Sorin Radulescu. La turneu au participat patru echipe: Oltchim Ramnicu Valcea, Tomis Constanta, HCM Baia Mare si HC Zalau.

Si-au luat revansa

Dupa ce in prima zi a pierdut la o diferenta de doua goluri (24 – 26) partida cu Tomis Constanta, HC Zalau a intalnit in cea de-a doua zi HCM Baia Mare. Daca in urma cu o saptamana elevele antrenate de Sorin Radulescu au fost invinse de baimarence, in turneul de la Baia Mare Crap si compania si-au luat revansa in meciul de duminica, invingand cu scorul de 28 – 21. Partida a fost la discretia zalauancelor, care au condus pe toata durata partidei. Daca diferenta de la final a fost de 7 goluri, pe parcursul meciului gruparea de la poalele Mesesului a avut un avans si mai mare. Chiar daca a trecut putin timp de la sosirea noului antrenor, Sorin Radulescu, jocul echipei zalauane s-a imbunatatit, fetele fiind mult mai prezente in joc si fiind mult mai determinate fata de sezonul trecut. Una dintre surprizele placute ale echipei zalauane este junioara Florina Turcas, handbalista care a marcat nu mai putin de 8 impotriva baimarencelor. Celelalte marcatoare au fost: Crap (10), Vlad (4), Coadalata (2), Holhos (1), F. Pop (1), Carstoaica (1) si Ciordas (1).

Cum era de asteptat, Oltchim nu a avut adversari

Asa cum era de asteptat, galacticele de la Oltchim nu au avut nici o emotie in turneul de la Zalau, inregistrand trei victorii la diferente mari de scor, din tot atatea partide disputate. Astfel, in primul meci valcencele au trecut de HCM Baia Mare cu scorul de 38 – 24, iar in ziua a doua au invins Constanta cu scorul de 31 – 20. In ultimul meci al turneului, cel dintre Oltchim si HC Zalau, scorul final a fost 44 – 22. Primul gol al partidei a fost marcat abia in minutul 3, Oltchim deschizand scorul prin Narcisa Lecusanu. Un minut mai tarziu, scorul a fost majorat de echipa lui Tadici, insa, in minutul 5, Coadalata a redus diferenta la un singur gol. Pana in minutul 7 scorul a fost strans, dupa care Hutupan si compania au inceput fiesta. Pentru gruparea zalauana au marcat: Crap (10), Coadalata (5), Holhos (3), Czeczi (1), Turcas (1), Carstoaica (1) si Volad (1).

Portarii zalauani au confirmat

Talida Tolnai si Mirela Nichita au avut o evolutie foarte buna in turneul de la Zalau, aparand suturi din pozitii de om la om si chiar din lovituri de la 7 metri. Daca in meciul cu Tomis Constanta Toto a aparat trei lovituri de la 7 metri, in meciul de ieri, cu Oltchimul, Mirela Nichita a fost de neinvins in primele trei minute de galacticele de la Oltchim. Portarul zalauan a continuat sa aiba o evolutie buna pana la finalul primei parti, iar la pauza a fost inlocuita de Talida Tolnai. Pe final de meci si-a facut aparitia in teren si cel de-al treilea portar zalauan, Kiraly Esztera.

Rezultatele turneului:

Oltchim Rm. Valcea – HCM Baia Mare 38 – 24

HC Zalau – Tomis Constanta 24 – 26

Oltchim Rm. Valcea – Tomis Constanta 31 – 20

HC Zalau – HCM Baia Mare 28 – 21

Tomis Constanta – HCM Baia Mare 31 – 19

HC Zalau – Oltchim Rm. Valcea 22 – 44

Clasament final:

1. Oltchim Rm. Valcea 3 3 0 113 – 66 6p

2. Tomis Constanta 3 2 1 77 – 74 4p

3. HC Zalau 3 1 2 78 – 81 2p

4. HCM Baia Mare 3 0 3 64 – 107 0p

Adversare de top

Atat in turneul de la Baia Mare, cat si in turneul de la Zalau, echipa antrenata de Sorin Radulescu a intalnit echipe situate in prima jumatate a clasamentului. Daca Oltchim Ramnicu Valcea nu mai necesita nici o prezentare, HCM Baia Mare a incheiat editia trecuta de campionat pe locul 4, in timp ce formatia pregatita de Dumitru Musi a ocupat pozitia a VI-a la final. O alta adversara a HC Zalau in turneul de la Baia Mare, cu care a disputat si un amical la Zalau saptamana trecuta, U Jolidon Cluj, a ocupat locul 3 la finalul editiei trecute de campionat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »