HC Zalău, o nouă deplasare în Europa după o pauză de patru ani

La o săptămână distanţă de la jocul tur din cadrul fazei a doua preliminare a Cupei EHF, Handbal Club Zalău va susţine partida retur împotriva turcoaicelor de la Ankara Yenimahalle. Echipa antrenată de Gheorghe Tadici s-a impus cu 26 – 21 în partida de la Zalău, o diferenţă nu foarte liniştitoare pentru formaţia de la poalele Meseşului. De altfel, managerul echipei zălăuane a şi afirmat după jocul de la Zalău că diferenţa nu este una foarte mare pentru cupele europene, iar lucrurile vor arăta cu totul altfel în returul din Ankara.
„Am studiat mai bine adversarul în această săptămână, iar fetele au recunoscut că nu au jucat aşa cum au fost instruite înaintea partidei. Este o problemă reciprocă, deoarece sunt convins că şi echipa adversă a analizat bine jocul nostru, iar în meciul de duminică va conta foarte mult forma de moment a jucătoarelor. Sper să practicăm un joc mai exact pe faza de atac, iar fetele să fie mai concentrate la finalizare, mai ales în relaţia de „unu la unu”. Sper ca jucătoarele noastre să aibă o evoluţie mai bună şi în defensivă, dar şi la nivelul porţii. Mergem cu gândul de a ne califica în turul următor, iar marţi să ne aflăm în urnă pentru tragerea la sorţi a turului trei preliminar”, a declarat Gheorghe Tadici.
De cealaltă parte, antrenorul formaţiei din Turcia, Serdar Eler, s-a arătat încrezător în ceea ce priveşte calificarea în turul următor, afirmând după meciul de la Zalău că Ankara Yenimahalle va fi echipa care va accede în a treia fază preliminară a Cupei EHF.
Partida retur dintre Ankara Yenimahalle şi HC Zalău este programată duminică, la ora 17, în Turcia.
Jocul retur va fi condus de o brigadă din Bosnia-Herţegovina, formată din Aleksandar Jovic şi Nedim Arnautovic, iar observator din partea Federaţiei Europene de Handbal a fost delegat sârbul Boris Ivanovic.
HC Zalău a susţinut ultimul meci în cupele europene în luna noiembrie a anului 2013, împotriva cehoaicelor de la Banik Most. Echipa antrenată de Tadici a câştigat cu 28 – 21 partida tur de la Zalău, iar în retur a pierdut la aceeaşi diferenţă de scor, apoi la loviturile de departajare.

One Thought to “HC Zalău, o nouă deplasare în Europa după o pauză de patru ani”

  1. Anonim

    sa nu faceti blat ca si echipa de volei in bosnia!

Leave a Comment