HC Zalau, mult peste luxemburgheze

Magazin Salajean 18 octombrie 2010 0

HC Zalau, mult peste luxemburgheze

Avand in vedere ca HB Dudelange este doar o echipa de amatoare, handbalistele managerului Gheorghe Tadici nu au fortat deloc pentru a accede in turul trei al Cupei EHF

Asa cum era de asteptat, cele doua jocuri din cadrul turului doi al Cupei EHF, dintre HC Zalau si HB Dudelange, s-au incheiat cu doua victorii clare ale echipei zalauane. In primul meci, scorul final a fost 43 – 16 (23 – 9), insa Zalaul a jucat aproape tot meciul cu rezervele. Pe final de partida, la scorul 36 – 16 in minutul 52, Tadici a reintrodus o parte din titulare, iar diferenta de la final a crescut la 27 de goluri. Mai trebuie mentionat ca in primul joc, Holhos, Molfea, Turcas, Nita, Ciobanu si Cheta au privit meciul din tribuna, nefiind incluse in lot de cei doi tehnicieni.

In al doilea meci, cel de sambata dimineata, le-a introdus in lot pe Holhos, Molfea, Turcas si Cheta, lasandu-le in tribuna doar pe Ciobanu si Nita, alaturi de Ana Maria Somoi, Alina Czeczi, Roxana Rob si Adina Muresan, ultimele doua facand deplasarea la Baia Mare cu echipa de junioare I. Evolutia Adrianei Holhos a lasat insa din nou de dorit, ea inscriind un singur gol. Nici Cristoaica nu s-a ridicat la pretentiile celor doi antrenori, marcand doar doua goluri. Scorul final al meciului a fost 42 – 11 (22 – 4).

Pe langa calificare, marele castig din cele doua manse e ca am economisit peste 5.000 de euro, cat ne-ar fi costat deplasarea in Luxemburg. Pe langa aceasta s-ar fi acumulat si oboseala in randul jucatoarelor. Mi-as dori ca in turul urmator sa cadem cu Clujul, pentru a nu avea cheltuieli prea mari. Nu mi-ar conveni insa Braila, fiindca ar urma o noua deplasare lunga. E clar ca in turul urmator ne asteapta meciuri mult mai grele, a afirmat managerul Gheorghe Tadici. De cealalta parte, antrenoarea echipei din Luxemburg, romanca Rodica Covaliu, a recunoscut superioritatea zalauancelor. Ma asteptam de la inceput sa fie asa, pentru ca stiam ca am un adversar foarte puternic in fata. Jucatoarele mele au incercat sa dea totul si pe alocuri au si reusit, avand in vedere ca sunt amatoare, nu profesioniste. A fost o experienta foarte buna pentru ele. Au vazut ce inseamna handbalul la nivel inalt, a fost declaratia fostei componente a echipei nationale de senioare a Romaniei.

In cele doua jocuri, cele mai multe goluri pentru HC Zalau le-a marcat Cristina Sanda (11), urmata de Georgiana Ciuciulete (10), Mihaela Viscreanu (8), Florina Turcas (8), Crina Ailincai (7), Dana Babeanu (7), Andrada Trif (7), Nicoleta Molfea (6), Roxana Rob (4), Alina Czeczi (4), Ioana Tamas (5) Simina Vezentan (3), Mariana Cristoaica (2), Adriana Holhos (1), Ana Maria Somoi (1) Mihaela Cheta (1). De partea cealalta, Selambarom Natalie a inscris cele mai multe goluri, 10, urmata de Hajduk Barbara (9), Thies Kim (3), Wirtz kim (2), Lisarelli Mara (2), Damy Corinne (1).

Tragerea la sorti pentru turul trei al Cupei EHF va avea loc in data de 27 octombrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »