HC Zalau, medaliata cu bronz in Liga Nationala

Magazin Salajean 11 iunie 2012 0

HC Zalau, medaliata cu bronz in Liga NationalaCaz fara precedent in handbalul romanesc. Gruparea de la poalele Mesesului a castigat la masa verde duelul de vineri, de la Braila, cu HC Dunarea din localitate, dupa ce echipa pregatita de Ioan Baban nu s-a prezentat la meci. HC Zalau a obtinut medaliile de bronz in urma acestei victorii.

Caz unic in handbalul romanesc, vineri dupa-amiaza, la Braila. HC Dunarea din localitate urma sa intalneasca pe teren propriu HC Zalau, intr-un duel care avea sa stabileasca castigatoarea medaliilor de bronz in Liga Nationala. Surpriza insa din partea gazdelor, echipa pregatita de Ioan Baban nefiind prezenta la meci. Echipa manageriata de Gheorghe Tadici a ajuns la Sala Polivalenta Danubius din Braila, impreuna cu cei doi arbitri si reprezentatul federatiei insa, stupoare, usa de la intrare era inchisa. Pana la ora inceperii jocului, ora 17, nici urma de vreo jucatoare a echipei din Braila sau de antrenor, astfel ca cei doi arbitri, impreuna cu observatorul jocului, au intocmit raportul de joc, in care au consemat absenta echipei gazda si, totodata, castigarea meciului la masa verde, cu scorul de 10 – 0, de catre HC Zalau.

Este un caz unic in istoria handbalului ceea ce s-a intamplat la Braila, unde echipa oaspete, adica HC Zalau, arbitrii si reprezentantul federatiei s-au trezit in fata unor porti inchise la Sala Polivalenta din Braila. Un caz fara precedent in handbalul romanesc. Era un meci restanta, pe care noi am mers sa-l jucam, iar in loc sa putem intra in sala, am gasit portile inchise. Motivul pe care l-a invocat directorul clubului din Braila, Stefan Gheorghe, a fost faptul ca jucatoarele rusoaice si-au incheiat contractul, insa este pueril asa ceva. Cel mai nemultumit sunt de faptul ca am fost anuntati de luni sa plecam, ne-am oprit la Brasov dupa ce ne-au anuntat ca sala era ocupata marti, cu toate ca la ora la care trebuia sa se dispute meciul, in sala erau doar niste copii, care se antrenau. Noi am facut niste cheltuieli suplimentare cu cazare si masa, pentru ca nu puteam sa ne intoarcem de la Brasov, iar a doua zi sa plecam din nou, a declarat managerul echipei HC Zalau, Gheorghe Tadici.

Tehnicianul zalauan considera ca, echipa nationala nu putea sa se prezinte la turneul preolimpic fara jucatoarele convocate de la Zalau si Braila, dar nici nu era de acord ca meciul sa se joace fara aportul acestora. Era vorba de cel mai important obiectiv al handbalului romanesc, astfel ca cele doua jucatoare de la noi si cele doua de la ei nu puteau lipsi. Acest turneu preolimpic a fost un interes mai presus de orice. Meciurile cu Grecia si Portugalia cred ca se puteau juca si fara aportul acestor jucatoare, insa, pana la urma a fost decizia antrenorului de a le mentine in lot. Nu pot sa cred ca la meci s-au prezentat toti oficialii, mai putin cei de la gazde. Mai mult, le-au fost interzise jucatoarelor sa apara la sala.

Fostul selectioner este convins ca Federatia Romana de Handbal va lua masuri drastice impotriva clubului Dunarea Braila, pentru atitudinea avuta. Cred ca federatia va lua niste masuri care se impun, pentru ca sunt circumstante agravante. Nu a fost vorba de o forta majora sau de vreun accident. Rezultatul este clar, 10 – 0. Comisia de Disciplina poate lua una dintre cele mai drastice masuri, mai ales ca este vorba de un caz nemaiintalnit.

Tiberiu Marc, presedinte HC Zalau: Ni s-a propus sa ni se ofere medaliile intr-o parcare, ceea ce este inacceptabil

Si presedintele clubului zalauan, Tiberiu Marc, considera ca se impun masuri impotriva celor de la Braila, pentru faptul ca nu s-au prezentat la meciul de vineri. In primul rand, ma bucur ca am reusit sa ne indeplinim obiectivul. Eu am sperat mult la un loc pe podium. Insa, felul in care s-au purtat adversarii nostri este unul fara precedent si ar trebui sa se ia masuri in acest sens. Daca echipa nationala este prioritatea numarul unu, cluburile, impreuna cu federatia, ar trebui sa-si planifice meciurile in asa fel incat sa nu fie niciun fel de probleme, iar loturile sa fie complete. N-am inteles atitudinea celor de la Braila, prin faptul ca nu ne-au comunicat acest boicot. Puteam sa nu ne deplasam sau sa se gaseasca alta modalitate. Am facut un drum inutil si, mai mult, ni s-au propus sa ni se ofere medaliile intr-o parcare. Este inacceptabil. Liga Nationala cred ca este o competitie serioasa. Cluburile cheltuie bani multi, iar un asftel de comportament este cu totul iesit din comun. Astept sa vad care vor fi reactiile Federatiei Romane de Handbal.

Gazdele nu s-au prezentat. S-a intocmit raportul de joc si am castigat cu 10-0. A fost prezent doar un grup de persoane care ne-au injurat in permanenta, a afirmat si Vali Bese.

Fetele de la HC Zalau nu au primit inca medaliile de bronz, foarte probabil urmand sa fie premiate pentru locul trei in luna iulie, dupa reunirea lotului.

Actionarii echipei HC Zalau: Consiliul Judetean Salaj, Primaria si Consiliul Local Zalau, Inserco. Colaboratori: Vidalis Holding, Ady Com, Centogroup, Brilliant Plaza, Hanul Drumetilor, Total AS, Salvosan Ciobanca, Accent, SC SCT Invest SRL, Magazin Salajean

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »