HC Zalău mai poate pierde cupele europene doar printr-un miracol

Chiar dacă nu va avea asigurat la finalul sezonului un loc în „careul de aşi” al Ligii Naţionale de handbal feminin, HC Zalău are şanse extrem de mari să evolueze în cupele europene şi în sezonul viitor.

Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a stabilit ca România să aibă în sezonul viitor cinci reprezentante în cupele europene, la feminin.
Primele două, Oltchim Râmnicu Vâlcea şi HCM Baia Mare, care nu mai au cum pierde poziţiile ocupate în clasament, vor juca în Liga Campionilor.
În Cupa EHF, unde HC Zalău a ajuns în sezonul trecut până în finala, iar anul acesta a jucat una din cele două semifinale, vor evolua ocupantele locurilor trei şi patru.
A cincea echipă românească va evolua în Cupa Cupelor. Aceasta va fi câştigătoarea Cupei României, finalista sau echipa cea mai bine clasată în această competiţie, condiţia fiind ca formaţia respectivă să nu ocupe unul din primele patru locuri în Liga Naţională.
În clasamentul Ligii Naţionale, HC Zalău ocupă în acest moment locul patru, la egalitate de puncte cu ocupanta locului patru, „U” Jolidon Cluj. În ultimele două etape, echipa zălăuană va evolua în deplasare, la Cluj şi pe teren propriu, cu HC Dunărea Brăila, iar în penultima etapă, gruparea de pe Dunăre va primi vizita Oltchimului. Vâlcea trebuie să învingă Brăila, ca Zalăul să aibă, în continuare, şanse la un loc în „careul de aşi”.
Ediţia din acest an a Cupei României va avea loc la Oradea, în perioada 20 – 22 mai şi vor participa echipele clasate pe primele opt locuri la finalul sezonului. Foarte probabil, cele opt sfertfinaliste sunt: Oltchim Râmnicu Vâlcea, HCM Baia Mare, HC Dunărea Brăila, HC Zalău, „U” Jolidon Cluj, CSM Bucureşti, ASC Corona Braşov şi HCM Roman.
Faptul că EHF a mai acordat României un loc de cupă europeană li se datorează echipelor Oltchim, pentru evoluţia din Liga Campionilor, dar şi formaţiei HC Zalău, care anul trecut a jucat finala Cupei EHF.
Gruparea zălăuană nu va mai beneficia în sezonul viitor de serviciile interului Gabriela Szucs şi ale extremei stânga, Alina Czezi, care au semnat deja un precontract cu HCM Baia Mare, respectiv HC Dunărea Brăila. Managerul Gheorghe Tadici ne-a asigurat însă că jocul echipei nu va avea de suferit prin plecarea celor două jucătoare, având pregătit în mânecă un „as” mai valoros decât cele două handbaliste.

2 Thoughts to “HC Zalău mai poate pierde cupele europene doar printr-un miracol”

  1. Succes

    cele doua pot sa plece , viata usoara de noapte le trimite pe fiecare de aici. sunt prea cunoscute escapadele lor , iar cu balaurul nu tine !

  2. iorgu

    Felicitari,aceste 2 jucatoare NU au mmai suportat comportamentul ursului brun,………….

Leave a Comment