HC Zalău, locul opt în Liga Florilor după trei etape

După un eşec în faţa celor de la CSM Bucureşti şi o remiză pe terenul Galaţiului, HC Zalău a “spart gheaţa” duminică seara în noul sezon al Ligii Florilor. Echipa condusă de Gheorghe Tadici s-a impus cu scorul de 22 – 19 în faţa formaţiei HC Dunărea Brăila, diferenţa fiind tot de trei goluri şi la finalul primei părţi, 10 – 7.
HC Zalău şi HC Dunărea Brăila a fost derby-ul părţii a doua a clasamentului, ambele echipe având câte un punct acumulat înaintea duelului de la Zalău.
La prima vedere, echipa lui Tadici părea favorită, dar debutul partidei a arătat cu totul altceva. Zălăuancele au găsit greu drumul spre gol în primele minute, ratând multe aruncări de la linia de nouă metri, chiar şi o aruncare de la şapte metri, în timp ce oaspetelor le-a intrat cam tot în primul sfert de oră.
Portarul brăilencelor, Marina Razum, s-a aflat într-o formă bună, menţinându-şi echipa cu un pas în faţa Zalăului până în minutul 25, când gazdele au egalat pentru 7 – 7. Finalul a fost al formaţiei de la poalele Meseşului, care a înscris de trei ori consecutiv până la pauză, intrând la cabine cu trei lungimi în faţa oaspetelor.
La reluare, Zalăul a mai marcat de patru ori, în timp ce Brăila a înscris o singură dată, fiind astfel un interval de 13 minute în care echipa lui Tadici a înscris de opt ori, iar gazdele doar de două. În partea a doua au ieşit în evidenţă şi portarii Zalăului, care au „închis” poarta în câteva momente importante ale jocului. S-a făcut 14 – 8, scor la care „ecuaţia victoriei” părea rezolvată. Însă, în final, zălăuancele au trecut, din nou, prin ceva emoţii pentru a „culege” prima „floare” din Liga Florilor.
Câteva pase la intercepţie trimise de jucătoarele zălăuane au făcut ca oaspetele să se apropie la un singur gol, 17 – 18 în minutul 56, după ce extrema oaspetelor, Alina Vâtu (fostă Czeczi) a transformat o aruncare de la şapte metri. Arbitrii au dictat şi o eliminare de două minute pentru portarul Paula Teodorescu, astfel că Zalăul a jucat finalul de meci în inferioritate numerică. În prim-plan a ieşit căpitanul zălăuancelor, Valentina Panici, care s-a strecurat printre apărătorii centrali şi a înscris pentru 19 – 17, readucând liniştea în tabăra formaţiei noastre. Până la final, Zalăul a mai înscris de trei ori, iar Brăila, de două, scorul final devenind 22 – 19, rezultat în urma căruia, echipa lui Tadici a urcat pe poziţia a opta în Liga Florilor.
„A fost un meci greu, aşa cum m-am aşteptat. În cea mai mare parte, fetele au respectat sarcinile de joc şi le felicit pentru acest lucru. S-a întâmplat ceva cu Roxana Szolosi, iar apoi au apărut probleme atât în prima parte, cât şi în a doua. Ultimul gol al Alinei Vâtu a fost din paşi, apoi au beneficiat de o aruncare de la şapte metri în care jucătoarea era în semicerc. Anumite rezultate sunt planificate şi nu înţeleg de ce. Fetele merită felicitări pentru efortul pe care l-au depus până în minutul 60. Clasamentul nu este elocvent, este abia etapa a treia, dar e bine că am adunat puncte în aceste jocuri”, a declarat Gheorghe Tadici.
HC Zalău: Paula Teodorescu, Raluca Kelemen, Cristina Lung – Roxana Szolosi (7), Claudia Constantinescu (5), Andrada Mihalcea (3), Valentina Panici (3), Raluca Irimia (2), Dana Abed-Kader (2), Diana Nichitean, Alexandra Severin, Cristiana Nica, Ana Maria Mihart, Alexandra Pricop, Teodora Popescu şi Bianca Berbece. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
Dunărea Brăila: Marina Razum, Gabriela Dobre – Alina Vâtu (9), Nicoleta Tudor (4), Elena Dache (2), Natasa Krnic (2), Ana Maria Berbece (1), Diana Axinte (1), Cristina Gheorghe, Ana Maria Berescu, Cătălina Preda, Diana Munteanu, Nicoleta Safta şi Shutska Iryna. Antrenor: Dumitru Berbece
Rezultatele complete din etapa a III-a: Gloria Buzău – Măgura Cisnădie 25 – 25, CSM Slatina – Corona Braşov 24 – 24, SCM Craiova – CSM Roman 32 – 24, CSM Bucureşti – CSM Galaţi 26 – 19, Minaur Baia Mare – SCM Râmnicu Vâlcea 23 – 25, Gloria Bistriţa-Năsăud – CSU Cluj-Napoca 27 – 23, HC Zalău – HC Dunărea Brăila 22 – 19.

Leave a Comment