HC Zalau, locul doi la turneul din Ungaria

Magazin Salajean 17 august 2010 0

HC Zalau, locul doi la turneul din Ungaria

Mirela Nichita a fost desemnata cel mai bun portar al turneului

Formatia pregatita de Gheorghe Tadici si Sorin Radulescu a participat la finalul saptamanii trecute la primul turneu de pregatire din aceasta vara, desfasurat in Ungaria, la Ferencvaros. Alaturi de HC Zalau au mai fost prezente: HCM Baia Mare, echipa organizatoare – Ferencvaros si Fehervar Alcoa. Holhos si compania au debutat cu victorie in turneul din Ungaria, castigand in primul meci, ce a avut loc sambata dupa-amiaza, cu scorul de 31 – 26 in fata echipei HCM Baia Mare. In aceeasi zi, echipa gazda, Ferencvaros, a dispus cu scorul de 41 – 22 de Fehervar Alcoa. Primul meci al urmatoarei zile a avut loc intre Ferencvaros si HCM Baia Mare, incheiat cu scorul de 43 – 34.

A doua partida a fost intre Fehervar Alcoa si HC Zalau, scor final 22 – 19. A urmat duelul dintre echipa zalauana si formatia gazda, meci pe care Ferencvaros l-a castigat cu scorul de 37 – 23. Ultima partida a fost cea dintre Fehervar Alcoa si HCM Baia Mare, partida castigata de baimarence cu scorul de 26 – 24. In urma rezultatelor inregistrate, competitia a fost castigata de Ferencvaros, cu sase puncte si un golaveraj de 121 la 79. HC Zalau s-a clasat pe locul secund, cu doua puncte, avand 76 de goluri marcate si 82 primite. Locul trei a fost ocupat de Fehervar Alcoa, tot cu doua puncte, dar cu un golaveraj de 68 la 86.

HCM Baia Mare a ocupat locul patru, tot cu doua puncte, avand un golaveraj de 86 la 98. Avand in vedere ca trei echipe au fost la egalitate de puncte, pentru intocmirea clasamentului s-au luat in considerare rezultatele din meciurile directe. La finalul turneului s-au acordat si premii individuale, Mirela Nichita fiind desemnata cel mai bun portar al turneului. Golgetera competitei a fost desemnata Zsuzsanna Tomori, de la Ferencvaros, iar cea mai buna jucatoare a turneului, Melinda Geiger, de la HCM Baia Mare. A fost un turneu cat se poate de reusit pentru noi. Am intalnit adversari puternici, ma refer aici la cele doua echipei din Ungaria, care sunt mult in fata cu pregatirea. Am rulat tot lotul pe care l-am avut la dispozitie si le-am dat posibilitatea sa joace si jucatoarelor tinere, fiindca numai asa pot creste in valoare.

Am observat un plus in evolutia tuturor jucatoarelor, dar mai sunt si cateva cu evolutii oscilante. Suntem in continuare intr-o etape de selectie si trebuie sa muncim la fel de mult si de bine. Sunt convins ca avem resurele necesare pentru a atinge varful de forma la inceputul campionatului, a declarat managerul Gheorghe Tadici.

Chiar daca a facut deplasarea in Ungaria, Ana Maria Somoi nu a evoluat in niciunul din cele trei meciuri, accidentandu-se la incalzirea dinaintea primei partide. A evoluat insa Dana Babeanu, care revine astfel pe teren dupa o pauza de mai bine de o jumatate de an, ea accidentandu-se la finalul anului trecut la ligamentul colateral al piciorului stang.

Urmatorul turneu pentru formatia zalauana va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, la Zalau, Cupa Jolidon, in organizarea clubului Universitatea Jolidon Cluj. Aceasta, deoarece Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca este in proces de renovare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »