HC Zalau, la a doua actiune de promovare a handbalului in mediul rural

Magazin Salajean 13 aprilie 2009 0

HC Zalau, la a doua actiune de promovare a handbalului in mediul rural

Handbal Club Zalau s-a deplasat joi dupa-amiaza la Nusfalau, pentru a sustine un meci demonstrativ in noua sala de sport a Scolii Gimnaziale Petri Mor din Nusfalau, a carei constructii a inceput in urma cu trei ani.

Principalul scop al acestei actiuni a fost promovarea handbalului in mediul rurual, managerul general al HC Zalau, Gheorghe Tadici, precizand ca pe viitor va mai organiza astfel de evenimete si in alte comune. Dupa un joc care a durat doua reprize a cate 20 de minute intre handbalistele zalauance, Tadici a tinut sa-i felicite pe profesorii catedrei de sport pentru rezultatele obtinute de-a lungul anilor cu cele doua echipe de handbal (fete si baieti), dar mai ales pentru locul doi obtinut cu echipa de fete la inceputul acestei luni, la faza zonala a Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar. Vreau sa-i felicit atat pe profesorii de sport, cat si pe directorul acestei scoli pentru munca depusa de-a lungul anilor, dar mai ales pentru rezultatul obtinut in urma cu o saptamana la faza zonala. Am si depistat aici (n.r. la Nusfalau) doua fete care vor face parte din echipa de junioare III de la CSS Zalau si care sper sa devina, odata cu trecerea anilor, jucatoare de baza in echipa de senioare. Ar fi bine sa gasim in fiecare comuna cate doua handbaliste, a precizat la finalul meciului Tadici.

Cele doua handbaliste remarcate de managerul zalauan, Bianca Buruian si Nagy Orsolya, sunt nascute in 1994. Prezent la eveniment impreuna cu vicepresedintele Consiliului Judetean, Csoka Tiberiu, presedintele Tiberiu Marc a avut si o surpriza pentru directorul scolii din Nusfalau, Majer Elemer, inmanandu-i acestuia un tricou cu numarul 15 al echipei HC Zalau. Este cel mai frumos cadou pe care l-am primit. Il voi pastra in vitrina cu trofee a liceului. Doresc multa bafta echipei de handbal din Zalau, sa obtina cat mai curand un nou titlu de campioana nationala si chiar o cupa europeana, a afirmat directorul Elemer. Va reamintim ca atat echipa feminina de handbal a Scolii Gimnaziale Petri Mor din Nusfalau, cat si echipa masculina sunt pregatite de profesorul Gheorghe Robotin. Originar din Piscolt (Carei), Robotin este profesor de peste 30 de ani la scoala din Nusfalau. Cu echipa feminina de handbal a obtinut in acest an, pentru a opta oara consecutiv, locul intai la faza judeteana, iar cu echipa masculina a scolii s-a calificat de trei ori la turneul final.

Cel mai bun rezultat l-a obtinut in urma cu sapte ani, locul patru la turneul final de la Ploiesti, urmat de locul sase in 2003, la Suceava si de locul cinci in 2004, la Resita. Scoala din Nusfalau a obtinut un rezultat de exceptie si anul trecut, cand a castigat locul intai la tetratlon, la faza finala a Olimpiadei Ntionale a Sportului Scolar. Va reamintim ca HC Zalau este la cea de-a doua actiune de acest gen, dupa ce in toamna anului trecut a sustinut un meci demonstrativ la Sarmasag, cu ocazia inaugurarii salii de sport a Grupului Scolar Industrial Sarmasag.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »