HC Zalău, la 120 de minute de o premieră naţională

Handbal Club Zalău va susţine vineri seara manşa tur din faza a treia preliminară a Cupei EHF, urmând să evolueze împotriva austriecelor de la Hypo Viena. Returul este programat sâmbăta viitoare, la Zalău, iar dacă va trece de formaţia din Viena, echipa antrenată de Tadici va fi primul club din handbalul feminin românesc ce se califică în grupele Cupei EHF, având în vedere că până în actuala ediţie, competiţia s-a desfăşurat doar în sistem eliminatoriu.

Calificată direct în turul doi preliminar al Cupei EHF, Handbal Club Zalău a eliminat în această fază echipa turcă, Ankara Yenimahalle, pe care a învins-o în ambele manşe. Următorul adversar al zălăuancelor este Hypo Viena, una dintre cele mai consacrate echipe din handbalul feminin mondial, devenind campioana Austriei de 39 de ori şi de 29 de ori câştigătoarea Cupei Austriei. Hypo Viena are numeroase prezenţe în cupele europene, fiind câştigătoarea Ligii Campionilor de opt ori, iar de cinci ori, finalista competiţiei. În 2000, echipa din Viena a câştigat şi Trofeul Campionilor, iar de alte două ori a jucat finala. Formaţia austriacă a mai câştigat în 2013 Cupa Cupelor.
„Ne aşteaptă o „dublă” dificilă cu Hypo Viena, un club cu un palmares extraordinar, care deţine recordul din punct de vedere al trofeelor câştigate în Liga Campionilor. Ar fi o premieră pentru handbalul românesc să ne calificăm în grupele Cupei EHF. Acest lucru implică, însă, eforturi financiare mari, deoarece vor urma 12 meciuri în perioada ianuarie – februarie, ţinând cont că vom juca şi în campionat. Cred că o calificare în grupele acestei competiţii ar însemna mult pentru municipiu, pentru judeţ şi pentru ţară”, a declarat Gheorghe Tadici.
Dacă va trece şi de formaţia austriacă, HC Zalău se va califica în grupele Cupei EHF, ceea ce ar însemna o premieră pentru handbalul feminin românesc, având în vedere că până în acest sezon, competiţia s-a desfăşurat doar în sistem eliminatoriu.
Partida tur dintre Hypo Viena şi HC Zalău este programată vineri seara, la ora 19 (ora României) şi va fi arbitrată de o brigadă din Norvegia, în timp ce observator din partea Federaţiei Europene a fost delegat un croat.
Echipa va fi însoţită la Viena şi de câţiva suporteri, dar şi de o parte dintre acţionari şi finanţatori.

Leave a Comment