HC Zalău, învinsă pe teren propriu după mai bine de un an

Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a pierdut ultimul joc pe teren propriu în luna septembrie a anului trecut, cedând cu 17 – 31 disputa cu CSM Bucureşti, campioana României. Vineri, în cadrul etapei a IV-a din actualul sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin, echipa zălăuană a fost învinsă cu 16 – 20 de Corona Braşov.

Duelul dintre HC Zalău şi Corona Braşov a fost capul de afiş al etapei cu numărul patru din actualul sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin, medaliata cu bronz din ediţia trecută şi ocupanta locului şase din campionatul trecut. Vineri însă, lucrurile au stat cu totul altfel în teren. Zalăul nu a mai avut-o în teren în acest an pe Bloj, una dintre principalele marcatoare în ediţia trecută, care s-a transferat tocmai la Corona, în timp ce Braşovul a avut un lot mult schimbat faţă de sezonul trecut, conducerea clubului efectuând o serie de transferuri importante în această vară.
Handbalistele zălăuane au început timorate partida, făcând multe erori atât în apărare, cât şi pe faza de atac. Corona a preluat conducerea încă din primele minute, distanându-se la trei goluri în minutul 5. Apărătorii centrali ai Braşovului, Ciuciulete şi Bloj, au fost greu de depăşit, iar o evoluţie bună pe faza de apărare a avut şi Tiron. În atac s-a remarcat Eliza Buceschi, fiica antrenorului Costică Buceschi. Jocul Zalăului pe faza de atac a fost aproape inexistent atât la nivelul extremelor, cât şi al pivotului. Raluca Irimia a fost înlocuită de Tadici cu Ana Ciolan, dar şi acesteia i-a fost extrem de greu să spargă zidul Braşovului.
Handbalistele zălăuane au ratat multe ocazi atât în prima pate, cât şi în repriza secundă, chiar şi trei aruncări de la şapte metri.
Cu un joc destul de haotic făcut în faţa unei echipe bine pusă la punct în special pe faza de apărare, echipei pregătite de Gheorghe Tadici i-a fost imposibil să se impună în faţa Braşovului, cu toate că spre finalul partidei a dat semne de revenire.
Echipa zălăuană a condus o singură dată pe tabelă, în minutul 26, cu scorul de 9 – 8, după ce tabela arătase cu câteva minute înainte 6 – 8. Costică Buceschi a solicitat, însă, imediat timp de odihnă, iar Braşovul a intrat la vestiare cu 11 – 9.
Repriza a doua a continuat în acelaşi ritm, oaspetele aflându-se în permanenţă la conducere, iar diferenţa din final a fost de patru goluri, 20 – 16 în favoarea braşovencelor.
HC Zalău a pierdut ultimul meci pe teren propriu în luna septembrie a anului trecut, cedând cu 17 – 31 duelul cu echipa campioană a României, CSM Bucureşti.
Ultima înfrângere suferită de echipa zălăuană pe teren propriu în faţa Braşovului s-a înregistrat în urmă cu două sezoane, 21 – 28. Întâmplător sau nu, partida a fost arbitrată de aceeaşi brigadă care a oficiat şi la jocul de vineri, formată din Valentina Călina şi Claudiu Belean.
HC Zalău: Paula Vişan, Raluca Kelemen, Ana Ciolan (4), Roxana Rob (3), Larisa Tamaş (3), Ana Maria Dragut (2), Andreea Stângă (1), Claudia Constantinescu (1), Valentina Panici (1), Cristiana Nica (1), Raluca Irimia, Dana Abed Kader, Andrada Trif şi Diana Nichitean. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
Corona Braşov: Daciana Hossu, Ana Maria Mîrcă – Eliza Buceschi (6), Bianca Tiron (3), Georgiana Ciuciulete (2), Teodora Bloj (2), Laura Chiper (2), Andrada Tomescu (2), Laura Popa (2), Camelia Hotea (1), Daria Bucur, Marinela Neagu şi Andreea Chiricuţa. Antrenori: Costică Buceschi (principal) şi Dragoş Dobrescu (secund)

2 Thoughts to “HC Zalău, învinsă pe teren propriu după mai bine de un an”

  1. Anonim

    Alo Gheorghe Sana, cum stai cu banii? Adica platesc 150 lei abonamentul si la casa de bilete nu imi da programul meciului. Mai trebuie sa platesc 3 lei! Ce-i asta, mai Gheorghe Sana? Aduni bani pentru pensie?

  2. Anonim

    Doresc sa fiu contactat telefonic luni si lamurim problema – SANA – Multumesc.

Leave a Comment