HC Zalău, evoluţie lamentabilă în faţa ultimei clasate

Jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici au avut o evoluţie mai mult decât modestă în partida susţinută sâmbătă, pe teren propriu, în faţa ultimei clasate, HCM Râmnicu Vâlcea, încheiată cu scorul de 25 – 25, iar calificarea în play-off-ul Ligii Naţionale începe să fie pusă tot mai mult sub semnul întrebării

HC Zalău a avut o prestaţie mai mult decât modestă, în unele momente chiar jenantă, sâmbătă, pe teren propriu, în faţa ultimei clasate, HCM Râmnicu Vâlcea, în faţa căreia a terminat doar la egalitate, scor 25 – 25.
Jucătoarele pregătite de Gheorghe Tadici au fost de nerecunoscut în multe momente, ratând nu mai puţin de nouă situaţii din poziţie de „unu la unu”. Foarte multe pase la intercepţie, venite chiar şi din partea jucătoarelor cu experienţă, dar şi o apărare, parcă, visătoare, care le-a lăsat multe spaţii libere adversarelor. La fel ca în partidele anterioare, nici evoluţia portarilor nu a ajutat cu nimic jocul formaţiei de la poalele Meseşului, oricât a încercat Tadici să găsească o soluţie între buturi.
Loredana Pera, „omul meciului” în partida de la Constanţa, nu a mai avut o evoluţie atât de bună în partida de sâmbătă, chiar dacă a marcat zece goluri, opt dintre acestea fiind din aruncări de la şapte metri.
Cele două extreme ale Zalăului, Andrada Trif şi Carmina Bădiţă, au arătat mai bine ca în meciul anterior pe faza de atac, dar au şi ratat câteva situaţii foarte bune de a marca. Faza de apărare, nu au mai făcut-o, însă, la fel de bine.
HCM Râmnicu Vâlcea a condus cu 3 – 2 în debutul partidei, după care, Zalăul a revenit şi a condus cu 7 – 5. „Oltencele” pregătite de Simona Gogîrlă au fost la fel de ambiţioase în continuare, şi au ţinut Zalău în „şah” până la finalul partidei.
Cele două echipe au intrat cu număr egal de goluri la vestiare, 15 – 15, după ce vâlcencelor le-a fost anulat ultimul gol al reprirei întâi, acesta fiind marcat după fluierul de final.
Apostrofate la pauză de managerul Gheorghe Tadici, handbalistele zălăuane au început mai bine partea secundă şi s-au desprins la trei goluri, 18 – 15 în minutul 33. Spectatorii prezenţi în tribună în număr destul de mare se aşteptau la o revenire a echipei favorite, dar, nu a fost să fie, deoarece oltencele au revenit în joc şi chiar au preluat conducerea, 21 – 20 în minutul 49, după ce Zalăul a avut 20 – 18. Oaspetele au condus chiar şi cu două goluri în minutul 56, 23 – 21 şi cu 25 – 24 în minutul 59.
Andrada Trif a înscris, însă, în ultimele secunde, ultimul gol al meciului şi a adus Zalăului un punct care nu schimbă cu nimic situaţia delicată în care se află echipa.
HC Zalău: Mihaela Mureşan, Adina Mureşan, Ana-Maria Incule – Loredana Pera (10), Carmina Bădiţă (6), Andrada Pop, Andrada Trif (4), Valentina Bardac (1), Georgiana Ciuciulete (1), Valeria Motogna (1), Claudia Constantinescu (2) şi Ana Maria Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici
HCM Râmnicu Vâlcea: Stăncuţa Guiu, Lia Cristina Sântămărean – Florentina Craiu, Reka Tamaş, Irina Lazarin (4), Clara Vădineanu (7), Bojana Mitrovic (1), Roxana Cherăscu (2), Janina Luca (4), Ramona Constantinescu (6), Mihaela Pătuneanu (1). Antrenor: Simona Gogîrlă

Leave a Comment