HC Zalău, egalată în ultimele două secunde pe terenul Universităţii Cluj

„A fost un rezultat viciat”, a fost reacţia antrenorului Gheorghe Tadici

Liga Naţională pare, mai degrabă, o ligă a surprizelor având în vedere o serie de rezultate înregistrate în primele nouă etape. Supriza rundei trecute a produs-o HCM Slobozia, echipă situată pe penultimul loc, care a terminat la egalitate, 21 – 21 jocul de pe teren propriu cu SCM Craiova, una dintre pretendentele la medaliile de argint.
Şi etapa a noua a început cu o surpriză. HC Zalău, care părea favorită în disputa cu Universitatea Cluj, a obţinut un singur punct în partida desfăşurată marţi seara, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.
Gazdele au condus doar în debutul partidei, iar la scorul de 6 – 3, Tadici a solicitat primul time-out, scorul devenit apoi 8 – 7 în favoarea Zalăului. Extrema Andrada Trif a fost principala marcatoare a Zalăului, echipa lui Tadici desprinzându-se la patru goluri până la pauză, 13 – 9.
Handbalistele zălăuane au avut iniţiativa şi în partea secundă, dar, în final, jucătoarele pregătite de Tadici nu au ştiut să gestioneze avantajul de patru goluri. Un aport la rezultatul final l-au avut şi cei doi arbitri din Moreni, Harabagiu şi Strănescu, care au lăsat Zalăul în doar patru jucătoare de câmp în ultimele minute. Gheorghe Tadici a contestat şi golul înscris în ultimele secunde de Mihaela Ani-Senocio, prin care Clujul a obţinut o remiză nesperată în faţa Zalăului, sărbătorind la final alături de fani. HC Zalău a marcat ultimul gol al partidei în minutul 53, prin Andrada Trif, iar câteva secunde mai târziu, Ana Ciolan a ratat o aruncare de la şapte metri, la scorul de 21 – 17.
„A fost un rezultat viciat, dar, din păcate suntem la mâna domnilor puşi să facă dreptate în meciurile din Liga Naţională. Senocico a fost un metru în semicerc şi a călcat podeaua înainte să arunce la poartă. Avem, însă, şi o serie de jucătoare care nu-şi înţeleg menirea şi nu sunt conştiente că sunt plătite să joace, nu să facă act de prezenţă. Probabil, se văd cu sacii în căruţă şi se gândesc la următoarea echipă pe care vor încerca să o păcălească, dar s-ar putea să nu-şi poată duce la bun sfârşit contractul cu clubul nostru. Atitudinea şi lipsa de determinare pe care au avut-o la Cluj, vor fi taxate, pentru că lucrurile nu pot rămâne aşa. Sunt jucătoare cu experienţă care nu şi-au adus nici un aport la punctele cştigate în primele nouă etape, dar au contribuit din plin la cele pierdute. Există, însă, şi oserie de jucătoare care trag „căruţa” în faţă. Principala vină este a noastră, pentru că am avut faze de contraatac în ultimele minute şi aruncare ratată de la şapte metri. Îmi pare foarte rău pentru punctele pierdute la Cluj, dar nu poţi să te lupţi cu morile de vânt, mai ales când ai în faţă nişte oameni fără scrupule”, a reacţionat Tadici după remiza de la Cluj.
Vineri, de la ora 19 (ora României), HC Zalău va evolua în Austria, împotriva echipei Hypo Viena, într-un meci contând din manşa tur a fazei a treia preliminare din Cupa EHF.
Universitatea Cluj: Ionica Muntean, Lexandra Prodan – Mihaela Ani-Senocico (7), Diana Puiu (4), Ana Maria Berbece (3), Raluca Petruş (3), Florina Chintoan (2), Abigail Vălean (2), Sonia Vasiliu, Alexandra Dindiligan, Cristina Boian şi Reka Tamaş. Antrenor: Alin Bondar
HC Zalău: Paula Vişan – Andrada Trif (6), Claudia Constantinescu (5), Valentina Panici (3), Larisa Tamaş (3), Roxana Rob (2), Andreea Stângă (1), Ana Ciolan (1), Raluca Irimia, Ana Maria Dragut, Dana Abed Kader. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici.

sursa foto: GlobalSports.ro

One Thought to “HC Zalău, egalată în ultimele două secunde pe terenul Universităţii Cluj”

  1. Anonim

    ARE DREPTATE PANA LA DZEU. ARBITRI SUNT NISTE HABOTNICI FARA MINIM BUN SIMT LA TOATE SPORTURILE !MIZERABILI SOCIETATII ROMANESTI. UNII DINTRE MIZERABILI MULTIPLI ..CAT FRUNZA SI IARBA..

Leave a Comment