HC Zalău deschide „balul” la turneul de la Cluj

Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici participă în acest weekend la ediţia a VIII-a a Memorialului „Tiberiu Rusu”

Revenit de la Campionatul Mondial din Serbia, Gheorghe Tadici nu a avut deloc pauză, selecţionerul începând marţi dimineaţa munca la echipa de club. Cele două jucătoare convocate la lotul naţional, Georgiana Ciuciulete şi Crina Pintea, au avut câteva zile de pauză, dar vor fi prezente la turneul amical organizat la finele acestei săptămâni, la Cluj.
HC Zalău va încheia anul cu două turnee de verificare, având în vedere că primul meci oficial din 2014 este programat în 4 ianuarie, la Roman. Pe lângă turneul programat la finalul acestei săptămâni, formaţia zălăuană va mai participat la o competiţie amicală între sărbători, turneu organizat chiar de HC Zalău.
„Avem un program foarte greu în luna ianuarie. Din 4 ianuarie până în 2 februarie avem şapte meciuri oficiale. Nu va fi uşor, pentru că sunt şi multe deplasări. Speră să avem un început bun de an. Drumul e lung până la finalul campionatului, dar ne dorim să intrăm în play-off. Sperăm să şi reuşim acest lucru. Dacă nu, vom juca acolo unde ne permite locul pe care-l ocupăm la finalul campionatului, iar la anul ne vom propune o clasare chiar pe un loc de cupă europeană. Nu înseamnă că în acest an ne vom da la o parte, dar avem multe jucătoare tinere, iar unele handbaliste se confruntă şi cu probleme de sănătate”, ne-a declarat managerul Gheorghe Tadici.
La turneul de la Cluj, ediţia a VIII-a a Memorialului „Tiberiu Rusu”, pe lângă echipa zălăuană vor mai fi prezente: Elore NKSE Bekescsabai, „U” Jolidon Cluj, CSM Craiova, HCM Râmnicu Vâlcea şi echipa naţională de tineret a României.
Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici nu va dispune la acestasctă competiţie de cele trei jucătoare convocate la naţionala de tineret: Ana Maria Inculeţ, Eliza Cicic şi Claudia Constantinescu, convocate la echipa de tineret a României, unde antrenor este Popa Sevişteanu. HC Zalău va evolua chiar în meciul de debut al turneului, vineri, de la ora 17, împotriva formaţiei ungare, Elore NKSE Bekescsabai. A doua partidă pentru formaţia de la poalele Meseşului este programată sâmbătă, de la ora 12, împotriva celor de la HCM Râmnicu Vâlcea, iar ultimul joc pentru fetele lui Tadici este programat duminică, tot de la ora 12, împotriva echipei SCM Craiova.
Programul complet al Memorialului „Tiberiu Rusu” – ediţia a VIII-a:
vineri, 20.12.2013
ora 17: HC Zalău – Elore NKSE Bekescsabai
ora 19: „U” Jolidon Cluj – România tineret
sâmbătă, 21.12.2013
ora 10: România tineret – SCM Craiova
ora 12: HC Zalău – HCM Râmnicu Vâlcea
ora 17:30: „U” Jolidon Cluj – SCM Craiova
ora 19:30: Elore NKSE Bekescsabai – HCM Râmnicu Vâlcea
duminică, 22.12.2013
ora 10: România tineret – Elore NKSE Bekescsabai
ora 12: HC Zalău – SCM Craiova
ora 14: „U” Jolidon Cluj – HCM Râmnicu Vâlcea

Leave a Comment