HC Zalău, calificare dramatică în sferturile de finală ale Cupei României

Situată pe locul nouă la finalul acestui sezon al Ligii Naţionale, Handbal Club Zalău ar putea avea un parcurs mai bun în Cupa României. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici s-a calificat miercuri după-amiaza în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a dispus la limită, 36 – 35 de Handbal Club Alba Sebeş, formaţie ce a retrogradat în Divizia A la finalul acestui sezon din Liga Naţională.
Formaţia de la poalele Meseşului a fost condusă în debutul partidei, după care, zălăuancele au preluat iniţiativa, iar la vestiare au intrat cu avans de patru goluri, 19 – 15.
Partea a doua nu a mai fost la fel de bună pentru jucătoarele zălăuane. Claudia Constantinescu nu a putut ajuta echipa pe faza de atac nici în acest meci, iar antrenorul Tadici nu a avut-o la dispoziţie nici pe Roxana Rob, rămasă acasă după accidentarea la umăr din timpul partidei cu echipa din Braşov.
De la 24 – 19 pentru zălăuance în minutul 47, scorul a devenit 26 – 26, iar finalul a fost disputat. După 60 de minute, situaţia era la fel de echilibrată, tabela arătând 32 – 32. S-a trecut la aruncările de la şapte metri, iar după executarea seriei de câte cinci aruncări, scorul era tot egal, 35 – 35. A urmat câte o aruncare de ambele părţi. Klimec a transformat pentru Zalău, iar de cealaltă parte, jucătoarea gazdă, Ciolan a ratat aruncarea, iar Zalăul se califică între primele opt echipe ale competiţie.
„Am făcut deplasarea în ziua meciului, pentru a nu avea cheltuieli de cazare şi masă, iar oboseala s-a simţit în rândul fetelor, mai ales că am prins porţiuni de drum în lucru, unde s-au format cozi kilometrice de maşini. Există, însă, anumite jucătoare limitate, care nu se ridică la nivelul Ligii Naţionale. Nu avem un lot foarte valoros, iar dacă îţi mai lipsesc două jucătoare importante, cum sunt Constantinescu şi Rob, e greu să te impui chiar şi în faţa unei echipe cum este Alba Sebeş. Aşa retrogradată cum este, această echipă, după cum am mai spus, are un lot valoros, cu jucătoare experimentate, iar o parte dintre cele mai tinere sunt componente ale lotului naţional de tineret. Faptul că s-a retrogradat, a fost o problemă managerială, nu de lot. Adversarele au jucat împotriva noastră pentru imagine, deoarece multe dintre ele sunt solicitate deja de cluburi din România. Şi eu mi-aş dori două handbaliste de la această echipă”, a precizat Gheorghe Tadici, care a vorbit şi despre poziţia ocupată în Liga Naţională.
„Lotul echipei a fost făcut în funcţie de bugetul clubului. Să nu uităm că avem în spate echipe cu tradiţie, cum este Rapid Bucureşti şi Universitatea Cluj. Şi Unirea Slobozia are câteva jucătoare consacrate. Trebuie să ne vedem limitele, pentru că noi, în fiecare an, luăm jucătoare pe care le creştem şi care nu şti ce randament vor da peste un an sau doi. Va trebui, însă, să ne reorientăm în acest an. Avem nevoie de trei, patru jucătoare pentru a ajunge în primele opt echipe ale campionatului, dar, pentru a aduce aceste handbaliste, avem nevoie şi de un buget care să ne permită să plătim salarii, taxe şi impozite. Noi nu avem jucătoare plătite de diferiţi sponsori, cum se întâmplă în cazul altor echipe”, a adăugat managerul echipei zălăuane.
Tragerea la sorţi a sferturilor de finală este programată miercuri, 4 mai.
Rezultatele complete din optimile de finală: Unirea Slobozia – Măgura Cisnădie 32 – 22, CSM Bistriţa – Rapid Bucureşti 23 – 34, CSM Ploieşti – HCM Baia Mare 27 – 29, Danubius Galaţi – HCM Roman 16 – 33, SCM Craiova – „U” Alexandrion Cluj 35 – 25, Dunărea Brăila – HCM Râmnicu Vâlcea 28 – 25, Alba Sebeş – HC Zalău 35 – 36, ASC Corona Braşov – CSM Bucureşti 29 – 33.

Leave a Comment