HC Zalau, ca si calificata in semifinalele Cupei EHF

Magazin Salajean 5 martie 2012 0

HC Zalau, ca si calificata in semifinalele Cupei EHFEchipa zalauana a castigat la trei goluri turul cu formatia franceza: HBC Nimes – HC Zalau 24 – 27

Handbal Club Zalau a sustinut sambata seara, de la ora 21, partida tur din sferturile de finala ale Cupei EHF, in deplasare, in fata frantuzoaicelor de la HBC Nimes. Scorul final al partidei a fost 27 – 24 in favoarea echipei HC Zalau, care a condus si la pauza, chiar la o diferenta mai mare, 9 – 16. HBC Nimes, echipa pregatita de romanca Manuela Ilie, fosta componenta a echipei nationale a Romaniei si a Rulmentului Brasov, a reusit sa tina pasul doar patru minute cu echipa managerului Gheorghe Tadici, cand tabela arata 2 – 3. HC Zalau s-a distantat odata cu trecerea timpului, avand avantaj de sase (7 – 13) si sapte goluri (8 – 15) spre finalul primei reprize. Diferenta a fost tot de sapte puncte si la pauza, 9 – 16. Ciuciulete si compania si-au continuat jocul bun si in repriza secunda, chiar daca au fost nevoite sa joace in inferioritate numerica aproximativ 20 de minute, avand un avans de minim patru goluri (14 – 18, min. 44). Cu sase minute inainte de finalul meciului, scorul era 16 – 22 pentru zalauance, dar gazdele au avut puterea sa reduca din handicap in ultimele patru minute, scorul final devenind 24 – 27.

Managerul Gheorghe Tadici a tinut sa le felicite pe fetele sale pentru jocul prestat, in special in prima repriza, dar a precizat ca Ciuciulete si compania vor trebui sa ramana cu picioarele pe pamant, fiindca returul nu va fi unul usor pentru HC Zalau. Am avut o prima repriza aproape perfecta, motiv pentru care tin sa felicit echipa, pentru ca este in intregime meritul fetelor. Am jucat douazeci de minute in inferioritate numerica in partea secunda si s-a cunoscut acest lucru in evolutia scorului insa, per ansamblu, jucatoarele si-au respectat sarcinile trasate inainte de joc. Ramanem insa cu picioarele pe pamant, pentru ca Nimes este o echipa puternica, cu cinci jucatoare de lot national si ne poate pune probleme. Eu insa sper sa avem maturitatea necesara sa mentinem acest avans de trei goluri luat in tur si sa mergem mai departe, in semifinale, a precizat tehnicianul zalauan.

Pentru HC Zalau au marcat: Ciuciulete 6, Szucs 6, Rob 6, Bese 3, Badita 2, Turcas 2, Trif 2. De cealalta parte, cele mai bune marcatoare au fost: Jericek 9 si Bulleux 6.

In urma acestui rezultat, formatia condusa de managerul Gheorghe Tadici se poate gandi deja la semifinalele Cupei EHF, returul dintre HC Zalau si HBC Nimes fiind programat duminica, de la ora 11.

Actionarii echipei HC Zalau: Consiliul Judetean Salaj, Primaria si Consiliul Local Zalau, Inserco. Colaboratori: Vidalis Holding, Ady Com, Centogroup, Brilliant Plaza, Hanul Drumetilor, Total AS, Salvosan Ciobanca, Accent, SC SCT Invest SRL, Magazin Salajean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »