HC Zalău, aproape de Final-Four-ul Cupei României

Calificată în sferturile Cupei României după victorie obţinută pe teren propriu, scor 27 – 22 în optimile de finală împotriva Gloriei Buzău, Handbal Club Zalău are şanse reale de a ajunge în Final-Four-ul competiţiei. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici se va duela în sferturile de finală cu Gloria Bistriţa, partida dintre cele două urmând să aibă loc la Zalău, în 31 martie.

Gheorghe Tadici consideră că tragerea la sorţi putea fi şi mai favorabilă din punct de vedere al adversarului, dar din punct de vedere financiar, formaţia zălăuană a scăpat de o deplasare la Bucureşti sau la Râmnicu Vâlcea.

În campionat, cele două formaţii sunt despărţite doar de Minaur Baia Mare, echipă ce se situează pe locul şapte. Bistriţa se clasează şase, cu 27 de puncte, în timp ce Zalăul ocupă locul opt, cu 23 de puncte.

Zalăul s-a impus în toate cele trei dueluri desfăşurate la Poalele Meseşului de când Gloria Bistriţa a promovat în prima ligă, iar în acest sezon, echipa lui Tadici s-a impus cu 25 – 23 în faţa formaţiei conduse de Horaţiu Paşca.

O calificare în Final-Four-ul Cupei României ar putea aduce echipei care ajunge în acest act al competiţiei calificarea într-o competiţie europeană, dar depinde de echipele calificate în finala competiţiei.

Programul sferturilor de finală: SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Galaţi, HC Zalău – Gloria Bistriţa, HCM Slobozia – HC Zalău şi Măgura Cisnădie – Universitatea Cluj.

Leave a Comment