HC Zalau, aproape de a opta semifinala europeana din istoria clubului

Magazin Salajean 6 martie 2012 0

HC Zalau, aproape de a opta semifinala europeana din istoria clubuluiHC Zalau este foarte aproape de a juca a opta semifinala de cupa europeana, dupa ce, in 2008, inainte ca Tadici sa revina pe banca Zalaului, formatia de la poalele Mesesului se batea la retrogradare. Echipa zalauana a castigat sambata seara la trei goluri, 24 – 27, partida din deplasare cu HBC Nimes, din cadrul sferturilor de finala ale Cupei EHF si se poate gandi deja la penultimul act al competitiei.

Ultima semifinala jucata de echipa zalauana a fost in 2001, in Cupa Cupelor, celelalte sase semifinale jucate fiind in 1992 – semifinala Cupa IHF, in 1994 – semifinala Cupa Cupelor, in 1996 a jucat semifinala Cupei City Cup, apoi finala, pe care a si castigat-o, in 1996 – semifinale Trofeul Campionilor, in 1997 – semifinale Cyti Cup si in 1998 – Cupa Cupelor. Nu este la indemana oricui sa joace o semifinala de cupa europeana. Sper sa ajungem in semifinalele Cupei EHF si sa jucam a opta semifinala europeana. Meritul cel mai mare este al fetelor, care au facut un joc bun la Nimes. Nu ne va fi usor in retur, pentru ca mai avem de sustinut maine derby-ul cu Otelul Galati. Echipa din Galati vine dupa doar zece zile de pregatire, fara jocuri, iar noi venim dupa o deplasare lunga, in Franta, dar si dupa un joc greu. Incercam sa tinem pasul cat mai bine pe ambele fronturi. Sper ca fetele sa fie in plenitudinea fortelor atat fizic, cat si psihic. Va fi un duel intre locurile doi si trei, in care ne dorim victoria. Sper ca echipa sa nu fie afectata de faptul ca voi sta, din nou, in tribuna, din cauza ca arbitrii romani sunt preocupati, mai mult, de bancile tehnice intr-un meci de handbal, decat de jocul din teren, lucru care nu se intampla si in competitiile europene, a declarat managerul Gheorghe Tadici.

HBC Nimes: Bralo, Pierson – Champion (1), Bosc (1), Bulleux (6), Carrat, Herbrecht, Ayglon (1), Bosc (1), Asperges, Claver, Khrlikar (6), Jericek (9). Antrenoare: Manuela Ilie

HC Zalau: Nichita, Muresan – Rob (6), Badita (2), Cristoaica, Turcas (2), Trif (2), Czeczi, Ailincai, Szucs (6), Ciuciulete (6), Bese (3), Molfea, Somoi. Manager: Gheorghe Tadici

Sanse reale la calificarea in semifinale mai au: KIF Vejen (Danemarca), care a dispus cu 35 – 25 in tur de TSV Bayer 04 Leverkusen (Danemarca), Team Tvis Holstebro (Danemarca), care a invins cu 42 – 34 Lada Togljatti (Rusia) si Maliye Milli Pyiango SK, care a obtinut un rezultat de egalitate, 26 – 26 in deplasarea de la CB Mar Alicante (Spania).

Actionarii echipei HC Zalau: Consiliul Judetean Salaj, Primaria si Consiliul Local Zalau, Inserco. Colaboratori: Vidalis Holding, Ady Com, Centogroup, Brilliant Plaza, Hanul Drumetilor, Total AS, Salvosan Ciobanca, Accent, SC SCT Invest SRL, Magazin Salajean.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »