HC Zalău a urcat pe locul cinci după victoria cu CSM Bucureşti

HC Zalău – CSM Bucureşti 24 – 22 (15 – 12)

HC Zalău şi-a luat „la revedere”, miercuri seara, publicului prezent la Sala Sporturilor printr-o victorie obţinută în derby-ul cu CSM Bucureşti, scor 24 – 22. Antrenorul CSM-ului, Vasile Mărgulescu, şi-a început circul încă dinaintea partidei, declarând în anumite publicaţii locale că va aborda meciul de la Zalău doar cu rezervele. În teren au intrat, însă, titularele, iar tehnicianul formaţiei din Capitală s-a agitat pe margine pe tot parcursul partidei, în speranţa că fetele sale se vor trezi la realitate şi vor obţine un rezultat favorabil. Tactica abordată de antrenorul Gheorghe Tadici a fost, însă, mai bună, iar formaţia de la poalele Meseşului a obţinut cele trei puncte puse în joc. Cu toate că a venit cu gânduri mari la Zalău, Adriana Stoian (fostă Holhoş) a fost anihilată foarte bine pe faza de atac, marcând doar două goluri pe tot parcursul partidei.
După un început echilibrat, în care oaspetele au avut de două ori avans pe tabelă, Zalăul s-a desprins la trei goluri, 12 – 9 în minutul 22, iar diferenţa a fost aceeaşi şi la finalul primei părţi, 15 – 12.
În partea secundă şi-au intrat în rol şi cei doi arbitri târg-mureşeni, speriaţi probabil de circul făcut la vestiare, în pauza meciului, de Mărgulescu. Jucătoarele lui Tadici au făcut, însă, faţă, chiar dacă au fost obligate să joace „7 contra 9”.
Cu trei minute înainte de final, bucureştencele s-au apropiat la un gol, 21 – 20, pe fondul unor geşeli pe faza de atac făcute de echipa zălăuană, dar jucătoarele lui Tadici şi-au revenit la timp, s-au desprins, din nou, la trei goluri, 24 – 21, iar în final s-au impus la două goluri.
Pentru HC Zalău, cele mai multe goluri au fost marcate de Claudia Constantinescu (6), iar de partea celalată, cele mai multe reuşite i-au aparţinut uncrainiencei Irina Glibko (8).
Pentru HC Zalău, partida cu CSM Bucureşti a fost ultima pe teren propriu din acest an.
Vom reveni cu alte detalii.

Leave a Comment