HC Zalău a „spart gheaţa” şi în deplasare

HC Danubius Galaţi – HC Zalău 22 – 35 (9 – 14)

După victoria categorică obţinută în etapa a IV-a, pe teren propriu, în faţa formaţiei CSM Ploieşti, scor 24 – 14, formaţia condusă de managerul Gheorghe Tadici şi-a trecut în cont, duminică dimineaţa, prima victorie şi în deplasare. Un succes la o diferenţă chiar mai mare decât cea de pe teren propriu, 35 – 22 în faţa echipei HC Danubius Galaţi.
Echipa zălăuană a preluat iniţiativa încă din startul partidei, conducând cu 3 – 0 după primele cinci minute. Scorul a fost deschis în minutul doi, de câtre Valeria Beşe, Szucs şi Varga, ultima din aruncare de la şapte metri reuşind să-şi mai treacă numele pe lista marcatoarelor, în primele cinci minute. Gazdele au încercat să revină, dar nu au reuşit decât să se apropie la un gol de echipa zălăuană, 3 – 4 în minutul opt. Ana Maria Şomoi şi compania s-au desprins, din nou, la trei goluri, conducând cu 7 – 4 în minutul 14, dar gazdele au mai avut un moment de revenire, reuşind să restabilească egalitatea la opt, în minutul 20, prin Burlachenkp, moment în care managerul Gheorghe Tadici a solicitat primul timp de odihnă. A fost time-out-ul care le-a trezit la realitate pe handbalistele zălăuane, care nu au mai iertat nimic până la final. În ultimele zece minute ale primei reprize, Galaţiul a reuşit să mai marcheze o singură dată, în timp ce Zalăul a făcut-o de cinci ori, scorul pauzei devenind 9 – 14.
Repriza secundă nu a schimbat cu nimic datele problemei, HC Zalău continuând să controleze partida, chiar de o manieră mai clară decât în prima parte. Timpul trecea în favoarea Zalăului, care s-a distanţat tot mai mult pe tabelă, odată cu trecerea timpului. Dacă în minutul 39, avantajul echipei zălăuane era de cinci puncte, la fel ca la pauză, 19 – 14, în minutul 48, tabela arăta 27 – 17 în favoarea oaspetelor. Diferenţa de la final a fost de 13 puncte, 35 – 22 pentru HC Zalău, care va întâlni în etapa viitoare, pe teren propriu, HCM Baia Mare.

Leave a Comment