HC Zalau a retrogradat Rapidul

Magazin Salajean 6 mai 2010 0

HC Zalau a retrogradat Rapidul

HC Zalau a condus aproape de la un capat la altul in meciul de la Bucuresti, exceptie facand ultimele trei minute din prima repriza, cand Rapidul a intors rezultatul si a intrat cu avantaj la vestiare

Rapid CFR Bucuresti – HC Zalau 30 – 34 (15 – 13)

Gruparea condusa de Gheorghe Tadici si Sorin Radulescu a mai facut un pas important spre cupele europene. HC Zalau a dispus ieri dupa-amiaza, cu scorul de 34 – 30, in deplasare, de echipa Rapid CFR Bucuresti. Daca pentru Zalau, aceasta victorie este una extrem de importanta in drumul spre cupele europene, Rapidul este ca si retrogradata in urma acestui rezultat. Handbalistele zalauance au inceput in forta meciul din capitala, insa, dupa ce a reusit sa conduca 27 de minute, pe finalul primei parti au cedat inexplicabil, permitand Rapidului sa intre cu avantaj la vestiare. Dupa 0 – 3 in minutul 4, prin reusitele jucatoarelor Ciuciulete, Molfea si Holhos, gazdele au inscris primul gol prin cea mai buna jucatoare, Simona Gogarla.

Aceeasi Gogarla inscrie pentru 2 – 3, insa Molfea reface diferenta de doua goluri. Cea mai mare diferenta de scor a primei parti se inregistreaza in minutul 14, HC Zalau conduce cu scorul de 4 – 8. Scorul devine 7 – 10 in minutul 20, insa Mitrea si Gogarla apropie Rapidul la un singur gol de Zalau. Insa Turcas inscrie doua goluri consecutive, care duce din nou echipa lui Tadici la trei goluri (9 – 12) in minutul 22.

Finalul de repriza le apartine insa gazdelor. In minutul 27, Rapidul egaleaza pentru prima data situatia pe tabela (13 – 13), dupa care urmeaza doua reusite consecutive ale Simonei Gogarla, care duc Rapidul cu avantaj la vestiare (15 – 13). Apostrofate probabil la pauza de managerul Gheorghe Tadici, handbalistele zalauane ies mult mai motivate de la vestiare, inscriind patru goluri consecutive prin Holhos, Ciuciulete si Czeczi de doua ori, prin care Zalaul are din nou un avans de doua goluri (15 – 17). Gogarla inscrie primul gol al sau din repriza a doua abia in minutul 37, apropiind din nou Rapidul la un gol de echipa zalauana. Diferenta este tot de un gol si in minutul 40 (19 – 20), dupa care urmeaza doua goluri consecutive pentru gruparea zalauana, prin Molfea si Holhos, prin care Zalaul se distanteaza la trei goluri (19 – 22).

In minutul 47, se inregistreaza cea mai mare diferenta de scor a partidei, Zalaul conduce cu cinci goluri (22 – 27). Sase minute mai tarziu, feroviarele se apropie la doua goluri (26 – 28), in minutul 56, HC Zalau isi reface din nou un avans linistitior (28 – 32). Alexandrescu inscrie in minutul 57 pentru 29 – 32, insa noua intrata, Ailincai, reface diferenta de patru goluri. In ultimul minut de joc, Gogarga inscrie pentru 30 – 33, insa golul nu mai are niciun farmec, fiindca Zalaul nu mai poate pierde jocul. Totusi, cele care marcheaza ultimul gol sunt zalauancele, prin Georgiana Ciuciulete (30 – 34). Prin aceasta victorie, HC Zalau pastreaza in continuare sanse reale la un loc de cupa europeana, insa este obligata sa castige si meciul din ultima etapa, de pe teren propriu, cu HCM Baia Mare, programat miercurea viitoare.

Pentru Rapid au marcat: Gogarla (16), Gasca (5), Nan (2), Rahnea (2), Nita (1), Mitrea (1), Brica (1), Pana (1), Raceala (1).

Pentru HC Zalau au marcat: Molfea (12), Czeczi (7), Ciuciulete (6), Holhos (4), Turcas (3), Somoi (1), Ailincai (1).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »