HC Zalău a părăsit Cupa României

Miercuri după-amiaza au avut loc 16-imile de finală ale Cupei României la handbal feminin, etapă în care HC Zalău a întâlnit, în deplasare, HC Dunărea Brăila. Echipa condusă de Gheorghe Tadici a cedat cu 28 – 31 (13 – 15) părăsind astfel Cupa României.

Partida a fost una disputată de la un capăt la altul, existând momente în care zălăuancele au reuşit chiar să preia conducerea.

Gazdele au avut iniţiativa şi au condus cu 5 – 3, după care Zalăul a punctate de trei ori consecutive din aruncări de la 7 metri şi a preluat conducerea. Au urmat câteva eliminări în tabăra Zalăului, iar gazdele au profitat şi de câteva ori pe faza de atac ale oaspetelor, reuşind să se desprindă la două goluri până la pauză. Echipa lui Tadici a egalat după pauză, apoi s-a desprind la patru goluri în minutul 43, Diana Nichitean înscriind pentru 23 – 19. Profitând şi de avantajul terenului propriu, brăilence s-au mobilizat foarte bine în final şi au egalat situaţia pe tabelă. Scorul a devenit 28 – 28 cu mai puţin de două minute înainte de finalul partidei, iar până terminarea jocului, gazdele au marcat de trei ori consecutiv, stabilind scorul final.

Larisa Şerban a fost cea mai bună marcatoare a Zalăului, cu şase reuşite, iar de la gazde, Dmitrovic, tot cu şase goluri marcate.

foto: Nicuşor Lazarica

Leave a Comment