HC Zalau a obtinut un punct in deplasarea de la Roman

Magazin Salajean 15 martie 2012 0

HC Zalau a obtinut un punct in deplasarea de la RomanEchipa zalauana a terminat la egalitate, scor 24 – 24 restanta disputata miercuri dimineata, in deplasare, cu HCM Roman, dupa ce romascanele conduceau cu 24 – 21 cu trei minute inainte de final. Scorul era egal si la pauza, 13 – 13, dar gazdele au condus in cea mai mare parte a meciului. In urma acestui rezultat, formatia zalauana se mentine pe pozitia a II-a in clasamentul Ligii Nationale, avand 28 de puncte acumulate. Zalauancele au condus cu 3 – 1 in startul partidei, dar gazdele au restabilit egalitatea la 3, dupa care au preluat conducerea, 4 – 3. Zalaul a egalat, din nou, la 6, dar romascanele s-au distantat pe final la doua goluri 11 – 9 si 13 – 11. HC Zalau a reusit insa sa restabileasca egalitatea pana la pauza. Imediat dupa pauza, gazdele au preluat, dar Zalaul a egalat la 16. Romanul s-a distatat la trei goluri, 20 – 17 in minutul 45 si 24 – 21 in minutul 57. Ciuciulete si compania au avut puterea sa revina, egaland scorul la 24 cand mai erau 20 de secunde de joc. Echipa din Roman a fost nevoita sa grabeasca ultimul atac, nemaireusind sa inscrie. De remarcat evolutia portarilor de la ambele echipe, Visan, respectiv Nichita, ambele avand peste zece interventii reusite, dar si a rezervelor Pocoloser si Cheta, care au aparat cate o aruncare de la sapte metri.

Antrenorul Romanului, Cornel Badulescu, a contestat la finalul jocului maniera de arbitraj, dar a afirmat ca se multumeste, pana la urma, si cu un punct. Faza decisiva a meciului a fost in minutul 57 cand a fost eliminata Agrigoroaei si am fost sanctionati cu aruncare de la 7 metri. Tot arbitrii au acordat gresit aruncare de la 9 metri si au validat golul din finalul primei reprize, desi Ailincai calcase semicercul de 9 metri. Curioasa aceasta delegare a unor arbitri care au domiciliul la 50 km de Zalau. Este bine ca am obtinut si un punct, pana la urma, a precizat tehnicianul Romanului.

De cealalta parte, managerul Gheorghe Tadici a declarat ca este un punct pretios obtinut de Zalau, avand in vedere ca Romanul a avut, la un moment dat, meciul in mana: Romanul venea dupa o pauza mai lunga, in vreme ce noi am avut trei meciuri grele. S-a vazut o lipsa de concentrare in anumite faze. Este nepermis, pentru jucatoarele mele, sa faca atatea greseli, unele nefortate. Maniera de arbitraj, in special a lui Marza, a fost una pe care n-am inteles-o, cu greseli de ambele parti. Consider un rezultat echitabil. Romanul a avut meciul in mana la un moment dat, astfel ca punctul scos in deplasare este bun. Vor aparea carcotasi care vor sustine ca a fost blat, de vreme ce am facut egal.

HCM Roman: Visan, Polocoser

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »