HC Zalău a obţinut al cincilea bronz din istoria clubului

La finalul unui sezon reuşit, în care a fost depăşită doar de Dunărea Brăila şi CSM Bucureşti, deţinătoarea Ligii Campionilor, Handbal Club Zalău a reuşit să cucerească, după o pauză de cinci ani, bronzul naţional. Este o medalie la care foarte puţini iubitori ai handbalului din judeţ sperau la începutul sezonului, o performanţă realizată de o echipă alcătuită doar din jucătoare românce.
Pentru clubul zălăuan este a cincea medalie de bronz din istorie, celelalte patru fiind obţinute în anii 1990, 1991, 1995 şi 2012. 1978 este anul înfiinţării echipei feminine de handbal, care la început a purtar denumirea de Didactica Zalău, trioul Gheorghe Tadici – Ioan Bal Crişan şi Simion Taloş având iniţiativa înfiinţării acestei echipe.
În 1980, Didactica s-a transformat în Textila, echipa evoluând sub această denumire până în 1992, când şi-a schimbat numele în Silcotex. A urmat perioada Silcotub Zalău, din 1994 până în 2007, iar de zece ani, echipa se numeşte HC Zalău.
„Mă bucur foarte mult pentru acest rezultat; avem o echipă sută la sută românească şi producem doar pentru România. Multe dintre ele sunt jucătoare tinere. Fetele au muncit mult, iar acum a venit şi rezultatul. Sper ca ele să conştientizeze că fără muncă nu se poate face performanţă, la fel ca în orice domeniu. Mă bucur în primul rând pentru ele, mai ales că o parte dintre fete sunt la prima medalie din carieră, iar altele, poate la ultima”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
„Este o performanţă deosebită; cred că puţini se aşteptau la un astfel de rezultat la începutul campionatului. Fetele merită aceste medalii, fiindcă evoluţia echipei a fost tot mai bună de la un meci la altul. Pot spune că jucătoarele s-au autodepăşit, iar rezultatul poate fi considerat unul excepţional, având în vedere bugetele pe care le au celelalte cluburi din Liga Naţională”, a afirmat şi Tiberiu Marc, preşedintele onorific al HC Zalău.
Pe lângă cele cinci medalii de bronz, echipa de handbal a mai cucerit în competiţiile interne trei titluri de campioană naţională, în anii 2001, 2004 şi 2005, opt medalii de argint (1994, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2002 şi 2006), dar şi Cupa României în anul 2003. De cinci ori a fost finalistă în Cupa României şi de tot atâtea ori, semifinalistă, jucând în 2011 şi finala Supercupei României.
Decernarea medaliilor de bronz a avut loc miercuri seara, la finalul partidei cu SCM Craiova, din optimile Cupei României, premierea fiind făcută de secretarul general al Federaţiei Române de Handbal, Mihail Bocan şi de preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj şi preşedintele onorific al clubului, Tiberiu Marc. Au fost premiate jucătoarele, stafful tehnic, conducerea administrativă şi acţionarii clubului.

One Thought to “HC Zalău a obţinut al cincilea bronz din istoria clubului”

  1. Palmares impresionant! Felicitari tuturor! Prof. Tadici merita toate aprecierile frumoase !

Leave a Comment