HC Zalau a jucat finala mica la Bekescsaba

Magazin Salajean 16 august 2011 0

HC Zalau a jucat finala mica la Bekescsaba

Echipa condusa de Gheorghe Tadici a participat vineri si sambata la al doilea turneu, de aceasta data, organizat in Ungaria, la Bekescsaba, turneu la care au mai fost prezente formatia locala, NKSE Bekescsaba, Universitatea Jolidon Cluj si formatia slovaca, Michalovce.

La fel ca Supercupa Romaniei, unde HC Zalau a ocupat pozitia a II-a, si turneul din Ungaria s-a desfasurat tot dupa sistemul final-four, in prima zi duelandu-se NKSE Bekescsaba – HC Zalau si U Jolidon Cluj – Michalovce.

Zalauancele au avut un inceput bun de partida, conducand pana in minutul 20, dupa care formatia gazda a restabilit egalitatea si a trecut la conducere. Scorul final a fost 25 – 20 in favoarea formatiei maghiare. In al doilea meci, Clujul a dispus cu scorul de 29 – 26 de slovacele de la Michalovce, astfel ca HC Zalau a jucat a doua zi finala mica cu echipa din Slovacia. Victoria Zalaului a fost mai clara decat cea obtinuta de Cluj, Ciuciulete si compania castigand cu un categoric 31 – 25, dupa ce si la pauza a avut tot un avataj de sase goluri (16 – 10).

Finala mare si turneul au fost castigate de U Jolidon Cluj, care s-a impus cu 24 – 19, 9 – 8 la pauza in fata unguroaicelor de la Bekescsaba.

Managaerul Gheorghe Tadici nu a jucat numai cu titularele, ruland la acest turneu intreg lotul pe care l-a avut la dispozitie. Este o perioada de pregatire, in care trebuie sa le dam tuturor sansa sa demonstreze ca merita sa faca parte din acest lot. In primul meci, pe Babeanu am introdus-o doar la o lovitura de la sapte metri, e drept si din cauza unei usoare accidentari la genunchi. In poarta am folosit-o mai mult pe Nichita, care a fost accidentata la Supercupa Romaniei. Si ea, dar si celelalte fete au avut o evolutie buna. Sunt multumit atat de atitudinea lor, cat si de efortul depus. In prima zi au fost mai obosite, venind dupa cinci ore de drum, iar a doua zi fetele au fost mai odihnite, ceea ce s-a si vazut atat prin joc, cat si prin rezultatul de la final, ne-a precizat managerul Gheorghe Tadici.

Din lotul care a facut deplasarea in Ungaria a lipsit Ana Maria Somoi, ramasa acasa din cauza unei accidentari, si portarul Mihaela Cheta, care nu putut fi prezenta la turneu din cauza unor probleme personale.

HC Zalau va sustine maine un nou joc de verificare, la Bistrita, in fata formatiei din Divizia A, CSM Bistrita. La finalul partidei, zalauancele vor continua drumul spre Roman, unde joi si vineri vor participa la cea de-a IV-a editie a Cupei Roman Voda Musat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »