HC Zalau a castigat Memorialul Tiberiu Rusu

Magazin Salajean 24 august 2010 0

HC Zalau a castigat Memorialul Tiberiu Rusu

Cu trei victorii din tot atatea meciuri disputate, gruparea de la poalele Mesesului a terminat pe primul loc turneul organizat la Zalau de Universitatea Jolidon Cluj

Avand in vedere ca Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj Napoca este in proces de renovare, Universitatea Jolidon Cluj a organizat la finalul saptamanii trecute, la Zalau, editia a V-a a Memorialului Tiberiu Rusu. Au fost prezente patru echipe: HC Zalau, U Jolidon Cluj si doua echipe din Ungaria: Cornexi Feherep Alcoa si Bekescsaba. Chiar daca a transferat in aceasta vara doar jucatoare tinere, fara nume cunoscute in handbalul romanesc, HC Zalau a avut o evolutie buna la turneul de la Zalau, obtinand trei victorii din tot atatea meciuri disputate.

Astfel, jucatoarele pregatite de Gheorghe Tadici si Sorin Radulescu au invins, pe rand, ocupanta locului VI din Ungaria, Cornexi Alcoa, ocupanta locului patru, Bekescsaba si vicecampioana Romaniei, U Jolidon Cluj. Primele doua dueluri au fost asemanatoare, cu un inceput mai modest al zalauancelor, dar cu o evolutie mai buna in partea a doua. In meciul cu Alcoa, scorul pauzei era egal, 12 – 12, dupa ce Zalaul a avut in prima parte, de doua ori, un avans de doua goluri. Holhos si compania s-a aflat aproape tot timpul in avantaj si in partea secunda, iar pe final, diferenta s-a marit la patru goluri.

Al doilea meci al zilei a fost cel cu Bekescsaba. Formatia ungara a avut o evolutie mai buna decat zalauancele in prima parte, reusind chiar sa intre cu avans la vestiare (14 – 13), dupa care, in repriza secunda, zalauancele au intors soarta partidei, impunandu-se la final cu scorul de 28 – 25. Ultimul meci al turneului a fost cel dintre U Jolidon Cluj si HC Zalau. Au fost rasturnari de scor atat in prima parte, cat si in repriza secunda, iar cu sase minute inainte de final tabela arata egalitate, 21 – 21. Pana la final insa, zalauancele au mai inscris de trei ori, in timp ce clujencele o singura data. Cu sase puncte din tot atatea posibile, HC Zalau a castigat editia a V-a a Memorialului Tiberiu Rusu, urmand ca la finalul acestei saptamani sa participe la un nou turneu organizat tot in Sala Sporturilor din Zalau.

Pe langa trofeul castigat de echipa zalauana, Mirela Nichita a primit si ea un premiu pentru cel mai bun portar al turneului, la fel ca in urma cu o saptamana, cand a devenit cel mai bun portar la turneul din Ungaria.

La turneul de la Zalau, care va avea loc de joi pana sambata, vor fi prezente sase echipe: HC Zalau, U Jolidon Cluj, Universitatea Resita, CSM Cetate Devatrans, DVCS Debrecen si lotul national de tineret al Romaniei.

Rezultatele complete:

HC Zalau – Alcoa FKC 28 – 24 (12 – 12)

U Jolidon Cluj – NKSE B

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »