HC Zalău nu cedează în lupta pentru podium

Magazin Salajean 14 martie 2011 0

HC Zalău nu cedează în lupta pentru podium

HC Zalău – HC Oţelul Galaţi 25 – 22 (12 – 12)

HC Zalău: Mirela Nichita – Roxana Rob (1), Adriana Holhoş (4), Florina Ţurcaş, Andrada Trif, Alina Czeczi (8), Dana Băbeanu (4), Georgiana Ciuciulete (4), Nicoleta Molfea (1), Ana Maria Lazer (3). Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor: Sorin Rădulescu

HC Oţelul Galaţi: Ionica Muntean, Ramona Bocăneală – Nicoleta Tudor, Roxana Bodârlău (3), Alina Horjea Branişte (6), Daciana Curtean (2), Paula Pavăl, Carmen Gheorghe, Manuela Manda (5), Iulia Artean (3). Antrenor: Liviu Paraschiv.

HC Zalău a mai făcut un pas important spre cupele europene, dar şi spre podiumul clasamentului, câştigând sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 25 – 22 în faţa formaţiei HC Oţelul Galaţi. Partida a fost una extrem de echilibrată, cu multe răsturnări de scor, dar şi cu destule sancţiuni de ambele părţi. Primul care a primit avertisment a fost chiar managerul Gheorghe Tadici, în minutul şase, după primul gol înscris de oţelare, prin Alinei Branişte. Zălăuancele s-au distanţat odată cu trecerea timpului, iar după 14 minute de joc conduceau cu 7 – 3, moment în care antrenorul Oţelului, Liviu Paraschiv, a cerut primul timp de odihnă. Cu zece minute înainte de finalul primei părţi tabela arăta 10 – 7 pentru HC Zalău, scor la care Alina Czeczi ratează prima lovitură de la şapte metri. Oaspetele au reuşit să restabilească egalitatea în minutul 27, 11 – 11, scor la care a venit rândul managerului Gheorghe Tadici să solicite time-out. La reluare, HC Zalău beneficiază de o nouă lovitură de la şapte metri, ratată însă de aceeaşi Alina Czeczi. Până la finalul reprizei, fiecare echipă şi-a mai trecut în cont o reuşită, astfel că scorul pauzei a devenit 12 – 12.

Scorul continuă să fie strâns şi în partea secundă. Băbeanu iroseşte şansa de a duce Zalăul în avantaj, ratând o lovitură de la şapte metri în minutul 32. O face însă Roxana Rob, în minutul următor, tot dintr-o lovitură de la şapte metri. Branişte egalează şi tot ea face 13 – 14, dar Holhoş restabileşte egalitatea în minutul următor. Până în minutul 56 se merge cap la cap, iar tabela arată 22 – 22. De la acest scor însă, Zalăul nu a mai iertat nimic. Czeczi a transformat o lovitură de la şapte metri, iar Băbeanu şi Ciuciulete şi-au mai trecut câte o reuşită pe lista marcatoarelor, închizând tabela.

La final, managerul Gheorghe Tadici s-a declarat mulţumit de victorie, mai ales că echipa sa a avut un adversar dificil. Aşa cum am prevăzut, a fost un meci dificil. Galaţiul are o linie de nouă metri foarte bună, un pivot foarte puternic, extreme bune, iar în aceste condiţii ne bucurăm foarte mult de victoria obţinută. Ne-am pregătit bine şi stăm foarte bine din punct de vedere fizic, iar acest lucru s-a văzut şi în teren. Am avut şi câteva jucătoare cu probleme medicale şi, neavând jucătoare cu experienţă pe bancă, am suferit puţin în joc. Acesta nu a trecut cu vedere nici erorile celor doi arbitri, Pavel şi State. În unele momente am jucat 7 contra 8 sau chiar 7 contra 9. Nu mă aşteptam ca acest cuplu de arbitri, care, după părerea mea este numărul unu în România, să treacă atât de uşor cu vederea paşii făcuţi de adversare.

În etapa viitoare, HC Zalău va evolua în deplasare, în faţa echipei HCM Baia Mare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »