HC Zalău, la şase minute de un rezultat istoric in faţa Oltchimului

Magazin Salajean 20 aprilie 2012 0

HC Zalău, la şase minute de un rezultat istoric in faţa Oltchimului

Echipa managerului Gheorghe Tadici a condus in minutul 54 cu scorul de 21 – 20 multipla campioană Oltchim Ramnicu Valcea, dar a pierdut la două goluri in final, 22 – 24.

Neinvinsă de 89 de partide, Oltchim Ramnicu Valcea a pierdut miercuri seara, la Cluj, cu scorul de 29 – 27 impotriva Universităţii Jolidon, iar aseară, la Zalău a fost la un pas să piardă cel puţin un punct. Din păcate, jucătoarele managerului Gheorghe Tadici au ratat cateva atacuri pe final, chiar şi din situaţii de unu la unu, iar valcencele au reuşit să se desprindă la trei goluri (21 – 24) in minutul 58, după ce, in minutul 54, HC Zalău a condus cu 21 – 20.

După primele patru minute de joc, tabela arăta egalitate, 2 – 2, dar şase minute mai tarziu, oaspetele s-au desprins la trei goluri, 2 – 5. HC Zalău a redus handicapul la un singur gol, 4 – 5, moment in care Roxana Rob a ratat o aruncare de la şapte metri. Pană la finalul primei părţi HC Zalău a ţinut aproape de campioana Romaniei, dar nu a mai reuşit să egaleze, tabela arătand 11 – 13 la finalul primei părţi.

După două minute de la reluare, Oltchimul s-a distanţat la trei goluri, prin Ardean Elisei, după care Zalăul s-a apropiat tot mai mult pe tabelă, reuşind să restabilească egalitatea in minutul 35, 14 – 14. Eliminarea antrenorului Gheorghe Tadici din minutul 40, nu le-a demoralizat pe fetele noastre, acestea reuşind să joace de la egal la egal cu Oltchimul pană in ultimele minute.

Una peste alta, a fost un joc disputat, cu faze frumoase la ambele porţi, dar şi cu cateva decizii, cel puţin ciudate, de arbitraj, decizii peste care managerul Gheorghe Tadici nu a putut trece cu vederea la finalul jocului. Sunt foarte puţine de spus despre acest joc, atata timp cat in prezenţa şefului arbitrilor. probabil că a venit ca protector, un cuplu de arbitre care, culmea, se duc şi la Olimpiadă, pot să fluiere după două regulamente, cel puţin in faza de apărare. Am luat cinci goluri din paşi şi fault in atac, iar pe noi ne-au oprit, inclusiv la ultimul gol din repriza intai. Au fost situaţii cand la ele a fost apărare in semicerc un metru şi s-au făcut că nu văd, in schimb au făcut in partea cealaltă. Ca să nu mai spun că am primit cartonaş roşu pentru simplul fapt că m-a strigat cineva din tribună, iar eu m-am intors şi i-am răspuns. Dacă pentru acest lucru am primit roşu, atunci aceşti oameni ar trebui să arbitreze in altă parte, undeva in ţările bananiere. Este inadmisibil. A fost vanătoarea şefului arbitrilor. Cel mai mult imi pare rău de munca fetelor şi de dezamăgirea care le-o provoacă nişte arbitri. Probabil, de aceea avem şi rezultatele care le avem la nivel de echipă naţională, pentru că acolo nu le face nimeni niciun serviciu. In condiţiile acestea o să ajungem să ne bată şi Japonia.

De cealaltă parte, Radu Voina, antrenorul echipei Oltchim, a precizat: Cred că această rivalitate nu serveşte la nimic din punct de vedere al ambiţiei cu care s-a jucat. Nu duce decat la accidentări ale fetelor şi dintr-o parte şi din cealaltă. Pentru noi nu a fost nicio presiune in acest meci. A fost un joc normal de campionat, ca oricare altul. Din păcate, publicul are voie să strige orice, plăteşte sau nu plăteşte, dar imprumută din partea rea a fotbalului cuvinte care se pot reproduce cu greu. Sunt mulţumit de jocul echipei. Fetele s-au bătut şi au meritat această victorie. Ieri (miercuri, n.r.) am jucat la Cluj, azi (joi, n.r.) am jucat la Zalău, iar dacă va fi cazul mergem şi jucăm in această seară şi la Baia Mare. Nu noi am fost cei care am cerut să jucăm azi, ci alţii nu au vrut să modifice data meciului. Nu ştiu cine va termina pe podium alături de noi, important este să terminăm noi pe primul loc. Gustul amar care-l am eu şi cei care iubesc Oltchimul este că ne-am impiedicat la Cluj, după 89 de meciuri fără infrangere.

HC Zalău va evolua duminică, tot pe teren propriu, urmand să primească de la 10:30 vizita formaţiei CSM Bucureşti, in timp ce Oltchim Ramnicu Valcea va evolua maine, de la ora 12, la Baia Mare, impotriva HCM-ului.

HC Zalău: Mihaela Cheţa, Mirela Nichita – Roxana Rob (2), Carmina Bădiţă, Florina Ciobanu, Florina Ţurcaş (1), Alina Czeczi (2), Crina Ailincăi (1), Roxana Varga, Gabriella Szucs (8), Georgiana Ciuciulete (6), Valeria Beşe (1), Nicoleta Molfea (1), Ana Maria Şomoi. Manager: Gheorghe Tadici

Oltchim Ramnicu Valcea: Talida Tolnai, Luminiţa Dinu – Daniela Băbeanu (2), Iulia Managarova (2), Ardean Elisei (7), Ramona Farcău (2), Adina Meiroşu, Ekaterina Vetkova (4), Oana Chirilă (1), Yeliz Ozel (2), Aurelia Brădeanu (2), Patricia Vizitiu (2). Antrenori: Radu Voina (principal), Steluţa Luca (secund)

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »