HC Zalău, invinsă la limită in derby-ul Ardealului

Magazin Salajean 13 aprilie 2012 0

HC Zalău, invinsă la limită in derby-ul Ardealului

U Jolidon Cluj – HC Zalău 24 – 23 (13 – 11)

U Jolidon Cluj: Petroczi, Muntean – Senocico (7), Oltean (5), Paraschiv (1), Vădineanu, Dincă (4), Jula, Chintoan (4), Tivadar (3). Antrenor: Gheorghe Covaciu

HC Zalău: Nichita, Cheţa, Ciuciulete (3), Beşe, Szucs (8), Molfea, Şomoi, Trif, Czeczi (3), Ţurcaş (4), Rob (2), Ailincăi (3), Cristoaica. Manager: Gheorghe Tadici.

Inceputul de meci le-a aparţinut clujencelor, care au avut avantaj de un gol, uneori de două pe tabelă, in primul sfert de oră. In mintul zece insă, extrema Zalăului, Alina Czeczi, a ratat şansa egalării, după ce nu a reuşit să inscrie singură cu portarul Petroczi. A făcut-o insă căpitanul Zalăului, Ciuciulete, in minutul 15, egaland pentru prima dată situaţia pe tabelă, 5 – 5. Două minute mai tarziu, jucătoarele managerului Gheorghe Tadici au reuşit chiar să treacă in avantaj, Gabriella Szucs inscriind pentru 6 – 7. Zălăuancele au reuşit să menţină avantajul şase minute, Jolidon Cluj conducand din nou pe tabelă, 10 – 9 in minutul 24, Dincă marcand pe contraatac după o pasă greşită a lui Rob. Finalul primei părţi le-a găsit pe jucătoarele gazdă in avantaj de două goluri (13 – 11).

In repriza secundă, HC Zalău nu a mai avut o evoluţie la fel de reuşită ca in prima parte, permiţandu-le clujencelor să se distanţeze la cinci goluri in minutul 47, 21 – 16. Echipa zălăuană şi-a revenit insă pe final, apropiindu-se la un singur gol in minutul 58, 24 – 23. Ultimele două minute au fost ale arbitrilor constănţeni, Georgescu şi Moldoveanu. Vali Beşe a inscris al 24-lea gol pentru Zalău, dar arbitrii au considerat că aceasta a făcut paşi in atac, scoţand practic balonul din poartă. Chiar şi in superioritate numerică, clujencele nu au reuşit să marcheze la ultimul atac, Cheţa blocand aruncarea Aniei Senocico, Zalăul avand atacul in ultimele nouă secunde de joc. Finalul de meci s-a incheiat cu o aruncare de la nouă metri pentru echipa lui Tadici, pe care, a intrat să o execute Crina Ailincăi. Aribtrii şi-au intrat din nou in rol, eliminand-o pe Ailincăi, pe motiv că ar fi intrat in teren mai repede decat i-ar fi permis regulamentul. Cei doi oficiali au fost efectiv depăşiţi de evenimentele de pe teren, arătandu-i de trei ori eliminare Crinei Ailincăi, după ce de două ori au rechemat-o in teren.

HC Zalău pierde la un gol derby-ul Ardealului, 24 – 23, dar nu numai pe mana ei, ci şi a celor doi arbitri constănţeni. Totuşi, in cazul in care Zalăul şi Clujul vor termina la egalitate de puncte finalul de sezon, echipa managerului Tadici va avea avantajul rezultatului direct, din partida tur, cand s-a impus cu 23 – 20.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »