HC Zalău, fără obiectiv în Cupa României

Magazin Salajean 14 aprilie 2011 0

HC Zalău, fără obiectiv în Cupa României

Federaţia Română de Handbal a stabilit datele de disputare ale Cupei României atât la handbal feminin, cât şi la handbal masculin.

La feminin, unde va evolua şi HC Zalău, competiţia va începe la patru zile de la terminarea campionatului, adică în data de 19 mai şi va dura patru zile. A fost stabilită ca primă locaţie oraşul Bacău, însă aceasta ar putea fi schimbată cu Sibiu sau Braşov. Decizia finală cu privire la locul de disputare va fi stabilită luni, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie.

Managerul Gheorghe Tadici a afirmat că echipa pe care o conduce nu şi-a propus niciun obiectiv în această competiţie, ceea ce era de aşteptat având în vedere că, la fel ca în campionat, Oltchimul va face legea şi în Cupa României. E doar o cheltuială în plus. Ce obiectiv poţi să-ţi propui atâta timp cât participă şi Oltchimul? S-ar putea să nici nu deplasăm decât jucătoarele mai tinere, care au evoluat mai puţin în campionat. Tehnicianul zălăuan nu este mulumit nici de locaţia aleasă în prima fază şi spune că va cere împreună cu alţi antrenori schimbarea oraşului. Mi se părea normal să se aleagă o locaţie din centrul ţării, care era mai accesibilă pentru majoritatea echipelor. Faptul că se joacă la Bacău nu favorizează decât Romanul, Galaţiul şi Brăila.

Dacă situaţia din clasament nu se va modifica în ultimele trei etape, iar la final vor ocupa aceleaşi echipe primele opt locuri, în Cupa României vor evolua: Oltchim Râmnicu Vâlcea, U Jolidon Cluj, CSM Bucureşti, HC Zalău, HCM Roman, Oţelul Galaţi, Dunărea Brăila şi HCM Baia Mare.

Se va juca după sistemul: 1 – 8, 2 – 7, 3 – 6 şi 4 – 5, câştigătoarele urmând să acceadă în sferturile de finală. Foarte probabil, formaţia zălăuană va întâlni în prima fază HCM Roman, iar dacă va trece de acestea va întâlni în semifinale Oltchimul.

Există posibilitatea ca şi finalista din Cupa României să aibă drept de participare în cupele europene, însă numai dacă aceasta nu ocupă una dintre primele cinci locuri la finalul campionatului, ceea ce i-ar lua automat dreptul de participare într-o competiţie europeană ocupantei locului cinci. Potrivit sistemului de desfăşurare, cele mai mari şanse să ajungă în finală le au Galaţiul şi Brăila, care ocupă în prezent locurile şase, respectiv şapte. Şansele sunt totuşi mici având în vedere că în primele meciuri Galaţiul va întâlni CSM Bucureşti, iar Romanul va evolua împotriva vicecampioanei Jolidon Cluj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »