Handbalistele zălăuane au suferit a şaptea înfrângere a sezonului

Coroana Braşov şi HC Zalău s-au întâlnit duminică, în derby-ul etapei a XVII-a a Ligii Naţionale, cele două echipe oferind un spectacol handbalistic în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov. Zalăul a controlat jocul în prima parte, conducând cu 16 – 14 la pauză, dar Corona Braşov a fost mai pragmatică în partea secundă, reuşind să se impună în final cu 30 – 26.
Cu interul Ana Maria Dragut într-o formă de zile mari, HC Zalău s-a aflat în multe momente la conducere în prima parte, iar la pauză a intrat cu avantaj de două goluri, 16 – 14. Nu mai puţin de nouă goluri a marcat interul Zalăului în prima patte, toate din acţiune. Roxana Rob a fost jucătoarea care a marcat primul gol al partidei, transformând o aruncare de la şapte metri pentru echipa lui Tadici. Formaţia de la poalele Meseşului s-a aflat la conducere în primul sfert de oră, iar gazdele au restabilit pentru prima dată egalitatea la 8. Braşovul a preluat conducerea, Eliza Buceschi şi Georgiana Ciuciulete fiind principale marcatoare, dar Zalăul a revenit în final. Tabela a arătat 14 – 14 cu două minute înainte de final, dar „dubla” reuşită de Larisa Tamaş a dus echipa lui Tadici cu plus doi la vestiare.
În partea secundă, managerul zălăuan a trimis-o în poartă pe Raluca Kelemen, oprind-o pe bancă pe Paula Vişan, de a cărei evoluţie din prima parte nu a fost foarte mulţumit. Ana Maria Dragut nu mai reuşit să ofere acelaşi spectacol ca în prima repriză de la linia de nouă metri şi nici jocul celorlalte handbaliste nu a mai funcţional la fel de bine. Au fost şi o serie de decizii controversate ale arbitrilor clujeni Badiu şi Barbu, iar la unul dintre time-out-uri, Tadici le-a transmis jucătoarelor sale că cei doi cavaleri ai fluierului „şi-au schimbat total atitudinea la pauză”.
Corona s-a desprins pentru prima dată la trei goluri în minutul 41, 22 – 19, iar zălăuancele nu au mai putut reveni până la final, cedând cu 26 – 30.
Eliza Buceschi de la gazde şi Ana Maria Dragut de la Zalău au fost evidenţiatele partidei de duminică.
Handbalistele zălăuane au fost susţinute din tribune şi de un grup format din aproximativ 10 suporteri, în frunte cu secretarul clubului, Gheorghe Sâna.
Următorul meci pentru HC Zalău este programat miercuri, 28 februarie, începând cu ora 17, în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”, împotriva ocupantei locului secund, SCM Craiova.

3 Thoughts to “Handbalistele zălăuane au suferit a şaptea înfrângere a sezonului”

  1. Anonim

    Macar a aparut o galerie nou, fara Gicu Ultras, cu Sana lider!

  2. Anonim

    Foarte activa aceasta galerie noua,dar si frumoasa fara..drojdieri !

  3. Anonim

    Domnisoarele de la HC Zalau se menajeaza vizibilin aceasta perioada . Tamas si Irimia din ce in ce mai jos ..!

Leave a Comment