Handbalistele de la HC Zalau, aruncate in strada de Tenaris Silcotub

Magazin Salajean 16 ianuarie 2008 0

Handbalistele de la HC Zalau, aruncate in strada de Tenaris Silcotub

Despre cine si ce vorbim

Nu mai putin de sapte handbaliste de la HC Zalau ar putea fi scoase in strada de firma Tenaris Silcotub. Aceasta deoarece societatea refuza sa prelungeasca contractul de inchiriere a unor garsoniere cu clubul de handbal. Majoritatea jucatoarelor obligate sa paraseasca spatiile respective sunt titulare in echipa antrenata de Sorin Radulescu: Mihaela Smedescu, Mihaela Ivan, Maria Carstoaica, Georgiana Coadalata, Lia Cristina Santamarean, Mirela Nichita si Mihaela Viscreanu. Locuintele in cauza sunt situate pe Aleea Nazuintei, in blocurile C7 si C9, respectiv pe strada Meteorologiei, in caminul Silcotubului.

Tenaris transmite dispozitii

Contractul dintre firma si clubul de handbal a fost reziliat in ultima zi a anului trecut, aceasta insemnand ca cele sapte handbaliste locuiesc ilegal in acest moment in garsonierele respective. Eu am primit dispozitie sa transmit clubului rezilierea contractului. A fost la noi si un reprezentant de la club, caruia i-am spus ca trebuie sa reziliem contractul, a precizat seful biroului administrativ de la Tenaris Silcotub, Ioan Vlaicu.

Consiliul Judetean cauta solutii

Consiliul Judetean Salaj este principalul finantator al echipei de handbal. Astfel, Tiberiu Marc, presedintele institutiei amintite, ne declara ca singura alternativa la decizia Tenarisului este ca sportivele sa-si caute locuinte noi pentru inchiriere. Cei de la Tenaris au spus ca au nevoie de spatiile respective pentru necesitatile companiei. Am incercat sa discutam cu ei o prelungire a contractului, insa nu mai vor sa auda de acest lucru. Singura alternativa este ca fetele sa isi caute alte chirii, iar noi le vom plati.

Speranta lui Hodis moare ultima

Chiar daca intelegerea contractuala dintre Tenaris silcotub si HC Zalau a fost reziliata la finalul anului trecut, presedintele clubului zalauan, Andrei Hodis, a precizat ca jucatoarele respective nu vor pleca, cel putin deocamdata, din garsoniere. Noi nu le scoatem de acolo. Sper sa ne putem intelege cu cei de la Tenaris, sa le pasuiasca pana la finalul sezonului, fiindca acum numai de asa ceva nu avem nevoie. Noi, tot timpul, ne-am bazat pe faptul ca Tenaris este continuarea Silcotubului. Ei ziceau ca asteapta ca echipa sa fie sprijinita, in primul rand, de autoritatile locale, lucru care deja se intampla.

Ajutorul s-a tarait pe… teava

Pana in anul 2005, Silcotub Zalau a fost principalul finantator al echipei de handbal, detinand 95 la suta din actiuni. Insa, odata cu trecerea timpului, spijinul din partea acestei firme a fost tot mai redus, iar la finalul anului trecut cei de la Tenaris au refuzat orice colaborare cu principala echipa a handbalului salajean. In primul semestru al anului 2006, firma Tenaris Silcotub a alocat echipei de handbal suma de 200.000 lei, iar in ultima vreme singurul ajutor a fost asigurarea apei minerale in timpul meciurilor. Apa de ploaie… In 2007, singura colaborare, cu exceptia asigurarii apei potabile, s-a materializat prin inchirierea garsonierelor respective, contract de pe urma caruia clubul a beneficiat de o reducere la pretul chiriei. Din pacate, se pare ca si aceasta colaborare va fi rupta, lucru care, cu siguranta, pune un imens semn de intrebare pentru toti oamenii de sport, si nu numai, din Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »